torsdag, augusti 31, 2006

kattmat

Skulle bara springa till Konsum och köpa kattmat. Jag köpte kattmat och jag köpte Cola. Att jag köpte Cola kan jag så klart, eh-hrm, skylla på kattskrällena... Men kan jag skylla att jag dricker upp det bruna guldet på dem oxå?

godis godis godis

Godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis godis.

Jag börjar få svårt att låta bli att köpa godis. Igen. Surt (godis).

minnesanteckning

Jag ska INTE sätta mig i de vita sofforna på jobbet med de nya byxorna.

leverpastej

Jag är så feh-ruh-ktans-värt sugen på en leverpastejmacka just nu. Men näe, jag kommer inte att göra någonting åt det.

kodak moments

De håller på att riva en kåk i närheten av mitt jobb. Tyvärr har jag slarvat med att ha med mig kameran. Hoppas att kåken inte är slaktad idag, för idag har jag kameran med mig.

onsdag, augusti 30, 2006

jeans

Idag brände jag 1200 spänn på ett par Acne-jeans. Utan att gråta. Hoppas att de känns lika bra imorrn.

Provade först ett par rockbrallor som skulle vara lika tajta som jag vet inte vad. Men ett par storlekar för stora. Killen i affären skakade lite lätt på huvudet och talade om att brallorna var för stora. Hmm. Men jag vill ju liksom inte ha ett andra skinn på mig. Vill ju, som ni kanske vet, knappt ha MITT skinn på mig...

Köpte ett par jeans med häng i stället. Nu är jag asnöjd. Asabrasa.

löst feel good-dilemma

Antingen a) spara pengar och köpa en gitarrförstärkare om några månader eller b) köpa ett par jeans idag.

Det blev b), köpa jeans idag. Om allt går som det ska.

i backspegeln

Apropå uttrycket »objects in mirror are closer than they appear«. Det känns oftare för mig som att saker som hände för tio år sedan känns som igår, medan saker som hänt det senaste halvåret känns som de hände för åratal sedan.

Känslor som man i backspegeln kommer ihåg på ett sätt kändes helt annorlunda då, när de upplevdes första gången.

Problemet är att, fast jag vet att jag delvis lurar mig själv, så är det i princip omöjligt att se saker i rätt ljus. Nostalgin färgar gårdagen rosaskimrande. För mig alltså. På gott och ont.

tänker på annat

Jag kommer fortfarande på mig själv ideligen med att sitta och tänka på annat än på jobbet, på jobbet. Pinsamt. Tur att det rasslar till ibland i alla fall. Som snart. Eller senare.

tisdag, augusti 29, 2006

pappa gris

Idag har jag smällt i mig både lunch, middag och godis däremellan.

Nu funderar jag på att öppna chipspåsen som står i »skafferiet« (snarare ett köksskåp, kanske, som vi förresten fick på plats i söndags, i köket).

Jag tror att jag ska väga in mig först.

»undervikt« = öppna påsen
lagom eller »övervikt« = låta påsen vara

nostalgi

Allt jag tänker på, ser, hör och gör, tänker jag på, ser jag, hör jag och/allt gör jag med nostalgiska förtecken. Allt ALLT A-L-L-T!

Jag vet att det är hög tid (de flesta skulle nog säga att det sannerligen är på tiden, att det egentligen var dags för länge, länge sen) att sparka nostalgin på kuken och gå vidare i livet (oavsett hur det görs, så länge det - åtminstone NÅT - görs).

Men. (Och det är ett stort men...)

Det är inte så jävla lätt.

Eller snarare.

Det är så jävla svårt. Att tvinga bort fina och trevliga gamla (godingar till) tankar och byta ut dem mot ... Ja mot vaddå?

Skicka in era svar senast om en vecka, eller snarare. Skicka in era svar NU!

sitter fast

Direkt efter maten ... en latte (mm, det är tvärfel, jag vet!!! Ni kaffefascister kan låtsas att jag skrev en dubbel espresso). Mmm.

Men så fort jag har klunkat i mig kaffet blir jag sugen på - MER kaffe (latte alltså). Men nu får jag vänta till elvarycket. Då är det dags för te. Det blir en tråkig, jobbig väntan.

I vardagsrummet är Catherine DJ och spelade nyss en Seal-låt som jag ALDRIG har hört förut. Sånt tycker jag är spooky.

bloggfritt

Tänkte prova en bloggfri dag på jobbet. Tänkt och gjort - och det var ju tråkigt.

Imorrn smaskar jag nog på för fullt igen.

måndag, augusti 28, 2006

lunch

Två bananer, en munsbit kexchoklad, en Coca-Cola (från ett lyckat colaautomatstrick i fredags som jag har glömt att uppdatera listan med), ett telefonsamtal och ett ärende uträttat.

Med andra ord, en okej lunch. Trots allt.

tack alkis

Ett stort tack till alkisen som skrek utanför huset i natt. Tack för påminnelsen om att jag inte ska trösta mig med flaskan om och/eller när jag behöver tröst!

söndag, augusti 27, 2006

poseidon

En av världens sämsta filmer. Om inte världens sämsta film...

festen

I fredags skrev jag:

Hela morgondagen består av ett långt kraftprov. Jag kommer att tröttna rätt tidigt och sen får det gå på ren viljestyrka. Slut på måsten och tvång (som jag brukar säga) min rumpa...
Nu är det söndag.

Gårdagen förlöpte på ett mycket trivsammare sätt än jag någonsin hade vågat hoppas på. Det blev inte så jävla farligt. Det blev till och med rätt okej och bitvis till och med kul. Jag vet att vi smet lite när vi (i alla fall jag) förstod att det var lite maniskt beetende (Ni vet när folk tror att man kan läsa deras tankar om vad de behöver hjälp med) på gång. När festen säkert urartade lite och gubbarna ville provklämma lite på de lite yngre damerna och gammelkärringarna ville flåsa lite med de lite yngre herrarna... Ja, då var vi på väg hem till:

STÅÅÅÅÅÅÅÅCKHÅÅÅÅÅÅLM!!!

(för länge sen...)

fredag, augusti 25, 2006

overkligt verkligt

Precis nyss, på väg till S' plugg såg jag två människor (som jag inte riktigt kunde placera) komma gående emot mig. Jag har aldrig sett dem - eller jo, jag såg dem cykla förbi mig för nån/några månader sen - på riktigt. Då hann jag inte reagera. Nu tänkte jag inte. Jag ställde mig med armarna brett isär, som för att stoppa dem från att gå förbi (och det var ju på sätt och vis min avsikt). Paff och barnsligt förtjust över att träffa dem i verkligheten. Jag tänkte liksom bara säga »Hej! Det är jag som är Superkryp!«.

Jonas stod och såg väldigt frågande ut. Sara fattade direkt vem jag var, trots att jag bara stod som ett fån och yppade typ ett »Det är ju jag...«, utan att säga något av de alias (ha ha) de sett mig använda. Nån de, om ens det, kanske ev. sett på bild (?), vilket jag inte är säker på.

Nåja. Jag blev tokgenerad för att jag spontanstoppade dem och sen inte fick fram ett vettigt ord. Som tur är förklarade Sara för Jonas vem jag var (är).

Sen pratade vi lite och jag kanske, kanske t.o.m. verkade hyfsat normal. Till slut.

När jag gick vidare tänkte jag på kvällen som kommer, där jag inte kommer att känna så många. Uttrycket om att man bara har en chans på sig att göra ett bra första intryck (kommer pinsamt nog inte ens på vad det är man brukar säga, bara stödorden: en chans, första intryck...) ringer i skallen.

Så, hej Jonas och Sara! Trevlig helg!

för hoppípolla-älskare

Hoppípolla börjar typ 46:46 in i konserten som jag länkade till lite tidigare.

en jävla soppa

Kolla en Sigur Rós konsert från 2005 för lite många gråtmilda låtar. (Hett tips: Min favvolåt »Sæglópur« börjar typ 19 minuter in i konserten)

Jag vill ha ett par Elvine-jeans som jag såg på Etc på Odenplan idag på lurren.

Jag har hamnat mellan stilar. Ska jag köpa fler pikétröjor eller ska jag köpa nåt annat...?! Vad ska jag ha för dojjor i höst...?! Min frisyr då...?! Känner mig inte så jättenöjd, men som Catherine brukar säga: »Vafan, det är ju bara hår.« Jo, och då är det viktigt att det är snyggt... Eller?

Jag vill köpa en ny (till) gitarr men kommer inte att göra det.

Jag ska gå på en trettiårsfest idag men jag kommer nog bara att känna två - tre pers. Jag ska öva på min svagaste sida.

Hela morgondagen består av ett långt kraftprov. Jag kommer att tröttna rätt tidigt och sen får det gå på ren viljestyrka. Slut på måsten och tvång (som jag brukar säga) min rumpa...

Det var alles. För stunden...

skägg

Försökte raka till ett schysst skägg i förra veckan. Fan vad vidrigt det såg ut. Stylade skägg funkar inte. Det finns de som tror att jag har stylat skägget (fast jag inte har det), men att jag bara har stylat det lite för kasst.

Det är ändå ett rätt gott betyg för ett vildvuxet skägg, väl?

Det är bara synd att jag inte kan ha pollisar. Ande försöker övertala sin fru M att göra ett par vill mig. Hon skulle kunna göra det på jobbet. Allvarligt. Inte för att jag vill. Men ändå...

torsdag, augusti 24, 2006

släppa taget

Jag har tänkt mycket på det här med att släppa taget om dem man tycker om. Jag har A-L-L-T-I-D haft apsvårt att göra det. Vissa stunder har det funkat okej.

Andra dagar (de flesta) ... inte alls.

Idag har jag tänkt att jag ska släppa taget och inte tänka, eller snarare, tänka på annat/andra. Det har gått sådär. Sen, efter att man har hörts eller att man på nåt sätt får »kontakt« så. Vips! Då kan jag släppa. Eller vaddå släppa. Då har jag ju inte släppt. Men på nåt konstigt sätt känns det så ändå. Så hur (fan) får man den känslan ändå? För det är ju då man har släppt taget. När man har sina tankar i fred. När de inte hela tiden springer iväg åt samma håll, åt det hållet man hade tänkt att de inte skulle springa.

Så, skärpning! Jävla skithjärna. Släpp taget!

Så ja. Kanske...

Förresten, Le sport-låten »Tell no one about tonight« är mysig.

rosens namn

Blev förtjust över den avundsjuka fjortisen (som skrev att silverfisken ser ut som Ron Perlmans rollfigur Salvatore i filmen »Rosens namn«). Blev oxå väldigt road av att fisken skrev att filmen hette »I rosens namn«. Ett av mitt och Andes stående skämt på den tiden (och än idag då och då) var att säga, om nån nu sade (konstigt nog (?) pratades det rätt ofta om den filmen då) typ: »Kommer du ihåg i 'Rosens namn'...« Blixtsnabbt svar: »Nej nej, den heter bara 'Rosens namn', inte ' I rosens namn'«.

Prylen var alltså att insinuera att den andre inte visste att filmen hette »Rosens namn«. Ett mycket, mycket gångbart skämt i våra kretsar.

onsdag, augusti 23, 2006

btw

Mardrömmar som kanske är (eller ens kanske kommer att bli) sanndrömmar är bannlysta från och med nu. Det får räcka med vad som far genom skallen på dagtid. Nätterna ska dofta rosor och vanilj.

fel av mig

Jag försökte få er att kolla på det där musikprogrammet igår kväll. Givetvis borde jag ha försökt få er att kolla på tvåan i stället. Där gick den spansk-franska filmen Sex & Lucía. Eftersom den slutade så sent var jag tvungen att spela in slutet.

Vågade sexscener (det är inte så ofta man ser erigerade penisar i SVT), spanskt tal (säger man så?, det låter lite mossigt) och härliga tjejer och killar.

Hur som helst.

Missade ni den så missade ni den. Synd för er (i så fall).

tisdag, augusti 22, 2006

missa inte...

Enrique i SVT 1 kl 23:45 i kväll!

Äh. Länken funkar ju inte så bra... Kolla webb-tv till höger.

äpple

Jag har varit allergiaktigt överkänslig mot allt möjligt senaste tiden.

Idag tyckte jag att det skulle vara gott med ett äpple. Mmm. Smart. Jättesmart.

Nu kliar det i gommen. Smack. Smack. Smack.

Jag undrar när jag ska lära mig att inte käka äpplen om jag känner mig allergisk. (Det här får bli som en post-it-blogg.)

uppsägning

Nu ska jag säga upp mig för första gången i hela mitt liv. Snacka om att stanna för länge på ett ställe...

underskattat »träningsredskap«

Tack vare (eller om man inte förstår ironin i följande textmassa: På grund av) min ångest har jag gått ned 15 kilo på ett halvår. Under samma tid har den oroliga klumpen i magen gjort att magmusklerna arbetat och arbetat och arbetat i princip all vaken tid.

Oj. Glömde visst poängen. Den här träningsmetoden kanske är nåt för SATS att ta till sig, skulle jag ju skriva...

Hur som helst.

Just nu är det sonens ovilja att gå till plugget som är den största orsaken till min ångest. På ett sätt är det lättare att hantera men på de flesta andra sätt är det riktigt pissigt svårt att handskas med.

Herregud vad vuxen jag känner mig. Ge mig en sån där kompisbok så jag kan räkna vuxenpoäng nu nu NU!

måndag, augusti 21, 2006

»söndags«ångest

Imorrn börjar så min hösttermin. Jag tror att jag kommer att unna mig sushi från Ki-mama och prova colaautomatstricket. (Jag tvivlar på att det lyckas... Jävla Coca-Cola!)

Har bränt senare delen av kvällen på TV 3-dokumentären och nu några minuter där vi har växlat mellan treans dokumentär och fyrans om folk som tänder på amputerade. Efter att ha sett de programmen är det lite svårare att tycka synd om sig själv, fast det många gånger kan kännas så lätt...

Den första delen av kvällen brände jag hemma hos J-O. Vi gjorde extreme låt-makeover med en gammal ratad låt. Det blev en bra grund, tror vi. Nu är det bara resten kvar, kan man lite mycket klämkäckt säga!

poseidon

Jag »fick« »låna« »Poseidon« av »en« »kompis« »idag«.

Följande gäller bara/mest Catherine: Så, vad sägs om att lägga barnet och ha teet klart till tio? (Men ring först.)

den lille fräckisen...

Pratade precis med bästisens (till nioåringen) mamma. Det visade sig att han hade stuckit från plugget fast skolan inte var slut för dagen.

Eller stuckit och stuckit. Vi hämtade honom på skolgården. Han stod utanför och sade att det var slut för idag.

Oj då.

nioåringen

Om en månad blir nioåringen tio år, och därmed tioåringen.

ordpolis

Igår när nioåringen träffade sin bästis M hörde jag honom rätta kompisens engelska uttal ett flertal gånger. Idag träffas de igen och nu förklarade han var vad »jovars« (fast egentligen heter det väl »jo vars«?) betyder.

Tack och lov för att bästisen finns.

För hur många gillar egentligen en besserwisser...?!

en av dagens läxor

Katter som inte får kattmat i tid (för att man har glömt fylla på lagret) kan vara jävligt jobbiga. (Jobbiga = tjatiga = mjau mjau mjau)

söndag, augusti 20, 2006

fjäderholmarna

Pissnödig? Mm.
Surt/oroligt/deppigt barn? Mm.
Negativ tankespiral? Mm.

- Hade ni trevligt på Fjäderholmarna?
- Mm, jättetrevligt!

(Kaffet var gott och de blandade fiskarna var goda. Och nu (när vi ska sticka om tjugo minuter) har barnet äntligen kul.

lördag, augusti 19, 2006

billy-dagen

Idag har vi köpt fyra Billybokhyllor (näe, egentligen två Billy- och två Bennobokhyllor). Nu finns det i alla fall hyllor så det räcker ... ett tag.

Syrran med familj kom hit och käkade middag. De hade glass med sig som vi grisade i oss till efterrätt. Najs.

Nu är jag trött och mitt vänsteröga är i behov av ögondroppar.

Ajustä ... Idag har jag stubbat bort håret.

fredag, augusti 18, 2006

nine inch nails

På kvällens schema står Nine Inch Nails och vitt vin.

Förresten. Undrar om Trent skulle tycka att det var bra eller dåligt att jag i princip alltid lyssnar på The Fragile (första cd:n) när jag dammsuger hemma. Det är långt ifrån alla plattor som är bra städskivor men den är super!

jooo

  • Latten jag gjorde efter lunch - i nydiskad moccabryggare - smakade bra.
  • Tveksamt om man behöver tre påbörjade paket pärlsocker och ...
  • Två påbörjade paket ströbröd.
  • Eh ...

näää

  • Latten som jag gjorde i morse smakade konstigt. Är det gummipackningen - för moccabryggaren är nästan ny - som ger bismak, kanske?
  • Näst sista semesterdagen. (Ledig på måndag oxå!)
  • Duschdraperiet har rasat ned under natten p.g.a. tyngden av alla handukar som torkat upp vatten från ...
  • Frysen (som) spontanavfrostade sig igår och lämnade en (jävligt) stor pöl vatten på det relativt nylagda golvet. Grr.

onsdag, augusti 16, 2006

typiskt

Fick hjälp att köra hem en byrå. När vi ska lasta av byrån märker vi att ena sidan har kexat sig lite längst ner. Vi vet inte om det var vårt eller förre ägarens fel. Det är inte hela världen, långt ifrån. Men det är typsikt. Tror jag.

jeansdjungeln

Sitter och försöker kolla vad jag ska köpa för jeans (och om jag ska köpa jeans) när lönen kommer.

Det är ju assvårt att se hur snygga eller fula de kommer att vara på mig.

Tänk att man måste göra så mycket offline än idag...

sökare

Fan vad jag är kass på att hitta information på nätet. Inte med Google. Där har jag inga problem. Men på företags hemsidor. Det är typ SL och Posten som jag hanterar. Resten kan jag sitta och glo på i timmar utan att hitta informationen jag söker...

Det tycker jag är dåligt...

tisdag, augusti 15, 2006

läsa, glo på burken, blogga, heminreda (ha ha)

S hängde med sin favvopojkkusin in till stan nu. Om jag var hundraprocentigt säker på att han inte ska ringa med oro i bröstet skulle jag ha gått på nya stålisfilmen. Nu vågar jag inte chansa på att allt går bra. Han signalerade att han hade lite svårt att andas precis när jag skulle kliva av tunnelbanan. Det bådar inte gott, men jag tror faktiskt inte att han kommer att ringa. Sen ska han hänga med kusinen hem. Jag vet inte när jag ska plocka hem honom därifrån. Det får jag nog kolla upp med syrran.

Hur som helst.

Nu har jag några timmar som jag får slå ihjäl ensam, hur fan jag vill (förutom det ovanstående alltså).

Jag kan antingen blogga och slösurfa i några timmar (men det ska jag inte göra, bara den här bloggen...), eller oxå kan jag kolla på Kalla fötter som jag spelade in igår natt. Eller sätta fast skåpdörren till köksskåpet som jag släpade från sovrummet till köket igår. Eller oxå väntar jag med det tills jag har fixat sockeln som skåpet ska stå på...?!

Om jag inte väljer att läsa lite ur Bret Easton Ellis-boken »The Informers«. Det går så jävla trögt bara. Det är inte att den är dålig. Det är nåt annat. Om jag kommer på vad kanske jag skriver om det med!

pengar

Nioåringen tigger mer pengar att bränna. Pengar till mer saker han inte kommer att leka med. Det känns som lite slöseri...

måndag, augusti 14, 2006

diva

När jag hämtade ner vinylplattorna från vinden visade det sig att Catherine hade filmmusiken från den - om inte våra minnen sviker oss - otroligt (?) koola (!) filmen Diva. Vi tänkte båda: Shit, den måste jag se igen.

Men... Kommer vi verkligen att se den igen?

csn

»Det är många som ringer.«

»Beräknad väntetid:«

»En minut.«

Tjena.

berns igår, 23:07 (the cramps)

the cramps

sömndrucken

I morse, innan jag vaknat till ordentligt (men efter att ha tömt en överfull pissblåsa), kröp jag ner mellan Catherine och nioåringen i sängen. Jag var i det där tillståndet man kan vara i, ni vet, precis när man har vaknat, innan man kommer ihåg allt det där jobbiga. Allt som man oroade sig sjuk över för bara några timmar sen, alltså innan man ens har den där jobbiga, obestämbara känslan i magen av att man vet att det är nåt som är jobbigt, men vad ...? Ingen oro hos nioåringen, ingen kris. Alltså innan alla vad-fan-händer-imorron?-tankar har hittat sin vanliga plats i hjärnan.

Utanför öste regnet ner.

Jag lade mig »sked« med Catherine och tänkte att jag skulle vilja ligga så resten av livet.

söndag, augusti 13, 2006

15 kilo senare

För jättelänge sen, typ 13 år sen eller nåt, gjorde Catherine en blyertsskiss av mig. På skissen såg jag ut som en vansinnig mördare. Det tyckte jag inte då, att jag gjorde på originalbilden alltså. Nu när jag ser bilder av mig själv, tycker jag att jag ser bilden av en vansinnig mördare. Brr.

Insjunkna kinder ser koolt ut på rockstjärnor. På mig ser det bara läskigt ut. Men ibland tycker jag nog att det ser liiite tufft ut oxå. (Om jag bara kunde hitta nån frisyr som inte ser ut som en peruk på en dödskalle...)

lördag, augusti 12, 2006

analog

Kopplande äntligen in vinylspelaren som Catherine fick av J-O i början av sommaren. Nu måste jag bara gå upp på vinden och slåss mot flyttkartonger och snöleksaker (typ en snow racer) för att hämta ner alla vinylskivorna.

fa-fa-fa-fa-fashion

Lyssnar på David Bowies »Scary Monsters ... And Super Creeps«. Lätt världens bästa platta.

Jag tycker egentligen inte det längre, men jag har bestämt för att tycka det resten av livet ändå.

Att just den skivan är det.

Världens.

Bästa.

Platta.

rubbat tidsperspektiv

Jag trodde att jag läste »Att komma hem ska vara en schlager« för, typ, ett år sen. Nu såg jag att det var i slutet av mars jag läste den. Fan vad konstigt. Så försöker jag tänka mig tillbaka till slutet av mars. Brr. Det slutade jag med rätt snabbt. Men jag tänker att jag kanske skulle ge Per Hagman en chans till. Inte för att han verkar behöva min chans men ändå. Får väl prova att läsa nån annan av hans böcker... kanske.

Och nu måste jag läsa lite i »Svenska skrivregler«.

fredag, augusti 11, 2006

vin, kräftor och sång

Imorrn blir det kräftskiva. Nu ska jag gå till systemet och köpa vin. Sen ska jag köpa kräftor.

uppe med tuppen

Vaknade tidigt och låg och snackade lite med Catherine. Hon var inte tillnärmelsevis lika pigg som jag var (och som hon borde vara).

När hon skulle pipa iväg till jobbet lade jag mig i soffan och började kolla på ett inspelat avsnitt av »Kalla fötter«. Men precis när hon stängt dörren efter sig hörde jag tassande steg i hallen.

Nioåringen kliver in i vardagsrummet och tror att han har »försovit« sig. Åååh! Ungen har ju sommarlov, för helvete. Kan han inte sova så att man får vara i fred, tänkte jag att jag kunde ha tänkt. Men så tänkte jag inte. Han halvslumrade i soffan i några minuter innan jag insåg att han inte skulle somna om och han fick överta teven.

Jag försökte mig på att läsa Nöjesguiden, men den är ju så jävla dålig att den är sämre nu än någonsin. (Vilket tyvärr inte säger så jättemycket...)

torsdag, augusti 10, 2006

det superkrypska svårmodet

Jag undrar om det är så här att vara projektinriktad. Förr har jag inte brytt mig om att det står bråte i hallen. Sånt som ska slängas eller skjutsas iväg nånstans. Nu känner jag mig helt psykad av att det inte är cleant (töntigt, men härligt ord).

Det står undergolv som ska hem till syrran(s land). Det står ryggstöd som jag vettefan vem som ska ha, eller om det ska slängas? Det står... eh, vänta nu. Golvplast från senaste golvläggningen som borde kunna slängas. Men det kanske är bäst att avvakta. Tänk om jag får för mig (eller vi får för oss) att det ska läggas golv i vardagsrummet oxå...?! Iofs räcker inte det som är kvar på rullen, men å andra sidan kanske inte en rulle räcker. Så om jag slänger den här rullen kanske det måste köpas två rullar i stället för en.

Det här är svåra frågeställningar i mitt lilla mikrokosmos...

hemhjälp

Alldeles strax ska vi hjälpa M, M och Ande att komma hem från BB. Jag vet inte hur mycket prylar de kan ha tagit med sig, men det lät på Ande som att det var ett smärre flyttlass. Ha ha ha.

glömsk?

Har hårddisk-manicken på inspelning varje dag vid elvatiden för att spela in Jamie Oliver. Igår spelade den inte in nåt. Jag vet inte vad som hände. Sånt är så jävla irriterande. Okej (njae, inte okej men...) om den aldrig spelar in. Men att det bara skiter i order en enda gång känns lite bisarrt.

I tisdagsavsnittet spelade de »Just When You're Thinkin' Things Over«, en skitbra Charlatans-låt som jag hade glömt.

onsdag, augusti 09, 2006

kjol och t-shirt

Peppad av Brian Molkos utstyrsel i videon jag postade tidigare idag testade jag en av mrs kjolar ihop med en jävligt liten (strl S, högst), skitgammal, snygg men sliten Bauhaus-t-shirt som jag tror att jag har fått av Ande nån gång i slutet av åttitalet. Otroligt kool!

Catherine gapskrattade log lite och sade att hon trodde att en viss person (som en del, men bara en del, som läser bloggen känner till) eventuellt skulle kunna tänkas vilja bli kompis med mig om jag såg ut så till vardags.

Mm, kanske det. Skönt med kjol!

heja brian, heja david



Tänk vad lätt livet skulle vara om man hade en svart klänning på sig, en Gibson SG och stod på scen bredvid David Bowie (Oj, glömde nämna sminket) - Med ögonskugga!

vilken härva

härvaRensade ut skräp ur skåpet som teven har stått på. Längst in är en sladdhärva gömd. Jag älskar tekniska prylar... men FY FAN för sladdar. De enda sladdar som jag gillar är gitarrsladdar. Resten kan dra.

tisdag, augusti 08, 2006

kulstötaren

Ha ha. Det låter ju som att kulstötaren svassade runt i själva kulstötardräkten.

»ny« väska


Helt plötsligt låg Catherines gamla väska och skräpade i hallen. Det hade forslats grejer i den, och nu låg den bara där. Insåg att ju jag behöver den.

Så nu har jag en gammal sunkig och alldeles jättefin Marimekko-väska, jag oxå.

måndag, augusti 07, 2006

med t9 in i framtiden

Ibland - eller rättare sagt, rätt ofta - bloggar jag från mobilen. Och ibland - eller rättare sagt, rätt ofta - fattar T9-systemet inte överhuvudtaget vad jag »snackar« om. (Oftast fattar jag inte heller vad jag snackar om eller, framför allt, varför jag snackar om vissa hjärndöda passusar (säger man passusar?) - men det är så klart en helt annan sak...)

Hur som helst.

Om jag verkar helt koko, körd, bränd, vilse i pannkakan, tänk hellre att det nog måste vara T9s chansningar som gått åt helvete (och ev. att jag måste vara en av stans sämsta mobilkorrläsare), än att JAG verkligen ÄR bränd.

Överenskommet? Bra!

ommöblering

Sovrummet är åter ett sovrum. Nu ska bara byråer och en tevemöbel införskaffas och - så småningom - en soffa.

Så, måtte snickarglädjen hålla i sig ett tag till här hemma!

Eller snickarglädje och snickarglädje. Det räcker nog med att man orkar hantera den från IKEA medföljande insexnyckeln. Men sen, sen kommer vi verkligen att behöva kpists pappas hjälp. Vaddårå, han får så klart middag (till hela familjen! Kanske till och med inkl. Fiameknuff!) som tack för hjälp med väggen, som han mol allena ska bygga åt oss. (Men sch, säg inget, han vet inte om det än...)

farbror superkryp

Mm, idag blev jag farbror. Grattis till er efterlängtade dotter (fast ni visste ju inte att det var en dotter, men det var det ju, hela tiden!), M och Ande!

tumstock

Jag har alltid känt mig lite bränd vad gäller att »fixa till det« hemma, men fan, nu har jag (med stor hjälp av mrs så klart) lagt två golv. Det känns lite häftigt, faktiskt. Nu är det bara resten kvar. Lära mig bygga hus, etc.

Jag har en känsla av att jag kommer att behöva många, långa projekt framför mig, i framtiden.

PS När Lucas (den ena katten) går på det nya hallgolvet låter det som en dam (eller herre) i högklackat. Fram med nagelknipsaren...

söndag, augusti 06, 2006

upprapning av helgen

fredag: Jag och Catherine började att lägga golvet i hallen. Det var lite bökigare och knöligare än jag hade räknat med (när ska jag lära mig?) så vi lade bara några rader. C köpt hämtmat från Shanti

lördag: Vi fortsatte med golvet fram tills det var dags för C att hänga med Kpist i Pridetåget. Nioåringen och jag gick för att kolla men det hände för lite så vi mötte dem nedanför slottet. Nioåringen hade fått nog av ljudnivån och signalerade att han behövde kräkas. Känslan försvann när C och Kpist smet ur tåget. I stället gick vi till ett fik i Gamla stan (och fiket hette...Hmm?) och fikade. Mycket trevligt. Efter det tog C och Kpist röda linjen medan S och jag tog den gröna. Lite senare messade Kpist och bjöd in sig på middag. Med sig hade hon världens största godispåse. C lagade mat, jag lade de sista golvplankorna. S och Kpist underhöll oss. Sen svullade vi. Först mat med lite vin till. Sen godis, läsk, chips och ostbågar (OLW). Vid elva lämnade Kpist byggnaden och vi andra gjorde kväller, typ.

söndag: Dricker latte, städar. Catherine är ute på självutflykt. S spelar tevespel.

Ikväll vetefan.

fredag, augusti 04, 2006

två (2)

Två timmars slit till och sen två veckors semester. Det ska bli rena semestern känner jag. Ska se om hjärnan kan få ta några dagar off oxå.

lunch (... eller inte)

Sitter och försöker känna efter vad jag skulle kunna käka. Har tänkt att det får vara över med mina kanske-käka-en-banan-till-lunch-luncher. Men jag är inte sugen på nåt. Eller, kanske sugen på sushi, men jag vet inte om jag »orkar« gå dit. (Jag orkar gå dit, men jag vill läsa till maten och där är borden så »soppiga«.

Jag är mer sugen på att läsa lite ur Mats' bok och lyssna på Sigur Rós-låten Saeglopur. Kanske dricka en (god) latte till. Eller en macka och en latte från Upper Queen Street. Men macka... Hur kul är det?

Nä, det får bli sushi ändå. Stans godaste (vad jag vet). Ki-mama.

golvad igen

Vi köpte en golv till hallen på IKEA igår. Ikväll ska vi golvas. Hö hö hö.

usb-kontakter

Hur svårt skulle det vara att göra usb-kontakter som man inte måste gissa varje gång, åt vilket håll de ska tjongas in i datorn? Eller är det bara jag i hela världen som måste gissa? Det kanske är solklart för alla andra medan det är Rubiks kub för mig. (Det vill jag inte veta...)

torsdag, augusti 03, 2006

posten

Väntar på en tröja. Jag älskar att kunna följa paketets resa på nätet. Ju längre resa desto mer spännande är det så klart. Den här resan går från Stockholm till Stockholm, så det blir inte så värst många stopp...

Läste att många väntar på IKEA-katalogen, så då gör väl jag oxå det.

triggereffekt

Triggereffekten är icke att förakta.

Hjärnan är en finurlig »liten« klump.

Det gäller bara att försöka överlista den...

7:16 - ge mig ett brejk

Igår natt ställde jag alarmet i mobilen på 7:45. Behöver sovmorgon, tänkte jag. Efter lite mer vin än jag har druckit på rätt länge (för länge?) igår kväll. Ungefär kvart över sex i morse vaknade jag som på befallning. Meh!

Men.

Jag kände mig osannolikt pigg. Hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning och sitter på jobbet och fulbloggar. Ska precis gå och hämta en kopp kaffe oc lite bubbelvatten och sen sätta fart. Tyvärr måste jag stanna minst till klockan fyra. Det ser bra ut på flexsaldot. (Men jag hade hellre gått ut på stan och kollat efter en Fred Perry-väska, eller nåt...)

onsdag, augusti 02, 2006

vitt vin plus babbel

Syrran och Kpist kom på middag. Det åts pajer och dracks vin och babblades. Sen dracks det och babblades några vändor till. Imorrn är det jobb för mig medan mrs får sovmorgon. Orättvist. Det vägs upp lite av att syrran oxå ska upp och jobba. Kpist ska inte upp och jobba. Heja Kpist!

trösch

I gymnasiet brukade en kompis till mig svara »trösch« när man undrade hur läget var.

Det innebär att man är så trött att man inte ens orkar säga ordet »trött«. Istället svarar man »trösch«.

Hur läget är?

»Trösch.«

inte nu igen!

Nu fantomburrar vänsterbenet igen. Jag förväntar mig inget sms. Jag tror verkligen inte att jag kommer att få nåt sms.

Men vänsterbenet är övertygat. Burr.

Burr.

jaktsäsong

På väg till jobbet idag började jag läsa Mats Strandbergs bok »Jaktsäsong«. Jag har bara läst de första tjugo sidorna men än så länge känns det fina firren.

De hade inte fått in Sandras bok än.

tisdag, augusti 01, 2006

tunga väskor

Jag fattar inte vem det är som lägger ner allt skräp i min väska.

Flera kilo skräp.

Ibland försöker jag börja om från början. Tömmer ut allt skräp. På några dagar har nästan allt skräp hittat tillbaka igen. Ett tjugotal pennor, några block, tusen lösa lappar med allt ifrån nåt ord till ett gäng A4 med en halv roman nedplitad (önsketänkande).

Antingen en fullproppad väska eller ingen väska. Vaddå lagom?

återblick: 7 juli 2006

Nu kom hon idag igen, med sin magsjuka. Avslutade gårdagen på toaletten och började arbetsdagen med ett toalettbesök, fick jag höra. Tack för det. Jag vill så gärna börja min semester med magsjuka!

Jag inser så smått att det nog måste vara nån annan magåkomma hon lider av. Antingen det eller oxå är hon extremt dörty...

ps. Den här bloggen har legat på lut sedan 7 juli. Jag vågade inte publicera den då eftersom jag kanske skulle få galopperande magsjuka och smitta halva stan.

teknikens under

I natt kom två gamla bloggar fram, ut ur cyberrymdens rumpa och ut på min blogg. Efter att ha legat och surat någonstans i elva dagar. Snacka om långsinta.