söndag, december 31, 2006

we'll meet again...


...troligen redan imorgon.

GOTT NYTT ÅR!

pratbubblor?

Saxat från Aftonbladet.

Förstör inte bilder med pratbubblor
Nu är jag upprörd!
Vad gör alla påhittade pratbubblor på nyhetsplats? I dag har ni stoppat in sådana i den fantastiska bilden från rymden, häromdagen hade ni hittat på massa trams från nobelfesten. Jag tycker att det är förfärligt!
Ni gör väl inte en serietidning!
Sätt stopp – eller förklara för mig varför ni gör så här?

Kerstin


Svar: Vid enstaka tillfällen kan det passa in med en begåvad pratbubbla till en kul bild. Men definitivt inte på den fantastiska bilden från rymden.
Anders
Vänta nu... Vid enstaka tillfällen kan det passa in med en begåvad pratbubbla till en kul bild...?! Mm-mm, det kan det.

lördag, december 30, 2006

tjuvstart

Man har kunnat läsa på mrs' blogg att ett visst konditori (alla konditorier, kanske?) har kört igång med semmelverkstad redan.

Igår tjuvstartade vi oxå, med hemmagjorda semmelbullar.

Jag vet, nu går skam på torra land!

(Men psssst... det var svingott!)

lite dåligt samvete

Dilade (dealade) till mig mrs svartvita halsduk tidigare idag. Sen gick jag till Louie Louie och fikade med Elvis och TB. Där satt tre tjejer och tisslade och tasslade om min halsduk. Då fick jag lite dåligt samvete...

fotografering

Har känt mig sur över att min kamera - en Canon Ixus 55 - inte har någon bildstabilisator. Jag gillar inte blixtbilder och att alltid få suddiga bilder känns inte så jättespännande.

Eftersom jag är en quitter så lägger jag bara kameran på hyllan... men nu får det vara slut med det. Nu ska jag fan lära mig att fota med den utan att bilderna blir suddiga och utan att bilderna blir blixttråkiga.

Ända sedan TB introducerade mig för lomografier har jag gillat det stuket. Men om man bara tar sådana foton (inklusive på bröllop och namngivningsceremonier) så känns det inte lika spännande - bara irriterande.

fredag, december 29, 2006

lässvårigheter

Såg i DN att Nattportiern skulle visas på tv idag. Det stod att den skulle gå klockan 11.15 idag. Jävligt konstigt, tänkte jag. En film som handlar om en kvinna som under kriget hölls som sexslav av en tysk nazist, mitt på dagen...

Mycket riktigt går den i natt på SVT 1, klockan 1.15. Men när jag trippelkollade i tidningen tyckte jag inte att det var så konstigt att jag sett fel först (och andra gången):
Nattportiern SVT 1 1.15

Jag glömde förresten att spela in "Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott" häromnatten, men den här inspelningen programmerade jag in redan halv elva - eftersom jag trodde att filmen skulle börja 45 minuter senare. Eller egentligen trodde jag inte det då längre, men först trodde jag att... eh. Som sagt.

bilden är snodd från: http://www.answers.com/topic/night-porter-dvd-jpg

tvåtusensex (2006) i bilder


Året började med att "allt" var skit och att någonting dog inuti mig. Jag återföddes som "ett kryp, som en knasboll".


"Mitt" band Syndromet spelade live en enda ynka jävla gång. Vi var förband till Kristian Anttila på Lava (Kulturhuset).

 
2006 var oxå året jag droppade ungefär 15 kg i vikt. Från modiga 90+ till ungefär 75 kg. Tänk att allt som behövdes var en livskris... för att gå ner lite i vikt. Det förde bland annat med sig att jag kunde ha min Bauhaus-tröja som jag inte kunnat ha sedan 1986 och att jag blev sugen på att köpa jävligt smala brallor (men det gjorde jag inte).


I år har jag återupptäckt Depeche Mode, upptäckt Sigur Rós (med hjälp av mrs) och fortsatt att upptäcka Nine Inch Nails. Förutom lite Thåström, The Cure och Peter Murphy är det det enda jag har lyssnat på i år (förutom Syndromet då).


På våren besökte vi höga höjder (men flög ingenstans).


Jag har haft ungefär fyra olika frisyrer (och varit mer eller mindre missnöjd med dem allihop, om det inte är fejset jag varit less på!?).


Jag har varit på två fyrtioårskalas, ett sextioårskalas, A & Ms bröllop med tillhörande fest och Kpists och Vs bröllopsfest. Ett antal "vanliga" födelsedagskalas och en namngivningstillställning för lilla M. Jag har varit mer på restaurang än något annat år. 2006 var året jag lärde mig knyta tre eller fyra olika slipsknutar (men eftersom jag bara har två slipsar, varav en är stulen lånad) så... Hur som helst. Ungefär så här såg jag ut vid tillställningarna. (Tyvärr blir det oxå pinsamt tydligt att jag bara har två ansiktsuttryck, dels det uppe vid Bauhaus-bilden och dels det på resten av bilderna hittills...)


Köpte TRE kepsar...


...och en mössa.


Började använda halsdukar. Till min stora besvikelse är den svartvita bara lånad.


Bunkrade upp pikétröjor och köpte ett par billiga solisar.


Under året har jag druckit fruktansvärda mängder kaffe och frossat i fikabröd och godsaker... men jag har inte gått upp i vikt.



Det har gosats med Busifer och Lucas (och lite, lite med syrrans vovve Doris).


Jag har bränt pengar på Converse fast jag vet att de inte ens håller en säsong.


Slutade använda vänsterhandens utsida som post it-block.


Vi lade in ett nytt golv i köket, schackrutigt.


Vi käkade en hel del glass. Framför allt tioåringen (då nioåringen).


Insåg hur gott det är med äpplejuice.


Återfick (mat)aptiten igen någongång under året och käkade asmycket sushi och kött.


Just ja. Vi var på IKEA ett hundratal gånger oxå...

Usch, vad det här var tröttsamt.

Annars då? Jorå, det är sådär. Jag har lovat mig själv att inte låta 2007 bli ett lika dåligt år som kuk-2006 och det kommer att bli mitt enda nyårslöfte, att försöka få 2007 att bli okej.

Om jag har glömt att skriva om någonting så kanske jag fyller på, annars...

Gott slut! Nästa år kör vi utan skyddsnät, med förbundna ögon!

Tillägg i rött.