lördag, januari 30, 2010

snart så

Nu har jag kollat klart på senaste sässen av Spooks. Ligger två avsnitt efter i House och fyra eller fem avsnitt efter i Heroes (om jag ens följer det längre, har inte bestämt mig). Men Lost!

fredag, januari 29, 2010

det är principen

Har haft en twitter-diskussion om Mats Mügge idag. Blir glatt överraskad över att finna mig försvara rätten att ha en sådan ful och töntig jävla mössa på sin fritid. Sen att det gör mig beklämd att det finns de som tycker att det är cool att ha det märket på sig är en helt annan femma.

bokstaven i

Nu för tiden spelas det Betapet här hemma. Det har fått mig att inse att jag hatar bokstaven I. Vilken tråååkig bokstav. Skärpning, tråkbokstav!

tisdag, januari 26, 2010

nåt för oss zombieälskare

Visst låter det här stört och härligt skrämmande? När kommer filmen?

måndag, januari 25, 2010

hört på t-banan

Hörde en tjej berätta om några som var jätteunga (och hade gjort så mycket). »De var, typ, 25.«

Så skulle aldrig nån i min (ironiska) generation säga. Vi skulle säga att »de var typ 9 - 10« eller möjligen »13 - 14« men aldrig, aldrig så gamla vi verkligen trodde att de var. Jag förstod ingenting. Vad menar hon, tänkte jag.

torsdag, januari 21, 2010

datorer

Installerar om datorer på jobbet. Det gör jag ganska ofta. Ibland strular det lite. Helt okej. Jag gillar när det blir lite problem. Jag gillar INTE när det blir MYCKET problem. Jag repeterar: lite probs = ok, stora probs != ok.

söndag, januari 17, 2010

1989 eller 1990

Hemma hos E & T finns det flera miljoner bilder från järnåldern, i lådor som nyss har återfunnits. Jag var på fikabesök och tvingade (inte på riktigt) E att leta fram bilder hon hade berättat att hon hade hittat.

Förutom x antal bilder där jag sannerligen ser helt dum i huvudet ut (eller i alla fall inte på ett sätt som jag gillar att se ut), på olika sätt, olika år, så hittade jag de här två bilderna. Så här gillade (och gillar) jag att se ut. Svart hår och levande ögon. Det räcker för mig. Jag har klippt bort min dåvarande flickvän och E. Jag vet inte om E vill vara med på bild och jag tänker inte fråga exet om hon vill vara med eller inte. Hon får inte vara med.

På bilden till höger poserar jag och E vid överlämningen av en present. Vi poserade ganska ofta när vi blev fotograferade. Vi var lovely. Nu kommer jag inte ihåg vad det var för en present (och E läser knappast det här), så jag får återkomma om det.

Men hörni, 1989/-90 ... det är över tjugo år sedan! Sjukt/skjut mig. Det lutar förresten åt att det är 1990 för jag har mc-jacka och ser ut som jag gjorde när jag åkte motorcykel: knäppt Ramones-jacka och dödskallehalsduk. Very mc-kille.

sthlm södra tidigare idag

nyhetsuppläsare


Spooks igen. Undrar om de också använder sig av en känd nyhetsläsare i sina deckare, så som de brukar göra i svenska deckare? Någon som vet vem det här är, till exempel?

fredag, januari 15, 2010

lost, sista säsongen

Säsong 6, avsnitt 1
2 feb på ABC

Då är det jag som bänkar mig vid datorn.

hermione norris

Efter några års uppehåll har jag börjat titta på den brittiska spionserien Spooks igen. I den säsongen jag ser är Hermione Norris med. Hon från Kalla fötter, ni vet. Ni fattar inte hur bra hon är. Synd att svensk teve visar säsonger och avsnitt huller om buller. Dålig tablåplanering, fuck you.

måndag, januari 11, 2010

i dagsljus så

Köpte ju ny klocka. I dåligt ljus ser man inte hur mycket klockan är. Bra rå. Men i dagsljus så...!

söndag, januari 10, 2010

sherlock holmes

Robert Downey Jr är knappast min Sherlock Holmes. Det gör ingenting, så länge han är Robert Downey Jr och är så bra som han brukar vara. Det är han! London ser ut som det ska se ut (vad fan vet jag om hur London såg ut...?). Banne mig om de inte har återupplivat titelsekvensen från »min« Sherlock i en scen. Eller i alla fall inspirerats av.

När jag såg trailern så tänkte jag: »Guy Ritchie, ja, kanske det ändå«. Han kan ju göra bra filmer, han är bara inte så van vid det. Det är inte helt lätt att föreställa sig hur det skulle bli en bra Sherlock Holmes av Robert Downey Jr (eller en bra Dr. Watson av Jude Law, för den delen) och nja, det känns på sätt och vis inte alls som Sherlock Holmes … men ändå gör det det. Framför allt i de depraverade scenerna hemma hos honom. Mina favoritstunder är när man får se Holmes slutledningsförmåga in action. De scenerna är verkligen Guy Ritchies hemmaplan. Han applicerar sin stil perfekt och gör sin Sherlock till min.

Sherlocks helt nya, sportiga sida känns mig däremot helt främmande. Någon som vill visa upp en deffad mage? Well well, scenen är grymt bra ändå. Lovar. Jude Laws Dr. Watson då? Jag gillar honom. Han är en yngre Watson än man är van vid men det fungerar riktigt bra. Samspelet mellan Watson och Holmes är över lag kanonbra. En annan sak, den är rolig också. Faktum är att jag hade en mycket bättre upplevelse än när jag såg Avatar. Se och/eller se om! Jag vill ha en SH2.

puma och jag


När jag var i Helsingfors med Tamfågelföreningen och vi kom ner till frukosten så hade han en gul och jag en röd Puma-tröja. Jag blev ombedd att byta tröja innan vi skulle gå ut.

Jag är ingen Puma-kille. Jag fyra sportjackor i hallen och alla säger att jag är en Adidas-kille. Varje gång jag ser Puma-tröjan så undrar jag varför jag köpte just den. Det är ett mysterium.

torsdag, januari 07, 2010

återfall

Jag _tog_ ett återfall. Tog ska det tydligen heta för att man inte ska kunna säga att det bara råkade bli så. Man har ett eget ansvar.

onsdag, januari 06, 2010

plektrumskydd


Är betuttad i plektrumskyddet. (Det jag gillar är det som är annorlunda, nämligen plektrumskydd ovanför hålet. Det är inte vanligt, det.)

Snott från: http://www.youtube.com/watch?v=v9JC1tNQUjU

två nya idoler

Ny idol #1: Mia Skäringer
Jag håller på att läsa hennes bok Dyngkåt och hur helig som helst. Det känns som att jag känner henne när jag läser. Känner, känner igen mig i och tycker om.

Ny idol #2: Lotta Gray
Har börjat läsa Lotta Grays blogg ibland. Hon är modigare än jag. Jag springer och gömmer mig när jag får herpesutslag under/i näsan. Hon lägger upp en bild på när hon har ett värstingangrepp på läpparna. Plus att hon skriver om cancer. Läskigt och modigt.

tisdag, januari 05, 2010

fråga: kommer du?

Svar: hellre döden!

måndag, januari 04, 2010

gary numan med nin

Det här hade jag velat se live:


Det här med:


Bara en till. Bästa låten från Stockholmskonserten 2007. Tredje världskriget börjar vid 1:59. Lyssna noga:

söndag, januari 03, 2010

bio


Precis idag kom jag på att jag, i stället för att – som jag brukar – boka plats där det finns extra benutrymme, ska börja beställa plats på raden framför raden med extra benplats (se gul prick). Då kanske jag slipper det sedvanliga puckot bakom mig. Hon/hon/den/det som kör upp knäna i ryggen på mig. Det borde jag ha kommit på för åratal sen...

klocka


Nu har jag köpt en ny klocka. Köpt men inte fått än, alltså. En dykarklocka från Citizen. Jag dyker ju så jävla mycket.

fredag, januari 01, 2010

thåström

Apropå mitt magsura påhopp på Thåström-publiken i min årslista. Hör och våndas:

teve idag

Om ni har glömt i vilken film ni (nog/kanske) såg Patrick Dempsey första gången så kolla på femman kl 11:45 (om ni har vaknat då). Då går »Can't buy me love«. Jag såg den med min dåvarande flickvän och tyckte att den var lite gullig. Det är den säkert inte.

inglasat nyårsfirande


Tonniskrypet ville inte gå ut och kolla på bomber och granater. Jag som behövde testa nya kameran.

Gott nytt år (och som jag brukar säga, fast med nya årtal varje år: Nu sparkar vi 2010 på kuken*)!

* Om vi inte får som vi vill, alltså.