onsdag, januari 07, 2009

nästan golv och »sanningar«

Idag åkte jag och mamma (och resten av stan) till IKEA för att köpa golv. Det blev inget golv. På IKEA:s hemsida stod det alldeles nyss att läsa:

Staplarna för morgondagen och de kommande dagarna visar en prognos utifrån väntad försäljning och eventuella inleveranser.

Eftersom prognoser kan förändras och leveranser försenas bör du ALLTID kontrollera att produkten finns i lager samma dag som du ska besöka oss.
Kursiveringen är gjord av mig, men fetstilen finns på hemsidan. Detta innebär således att jag tydligen är sämre på att läsa det fetstilta än det finstilta! Att det fortfarande på hemsidan ser ut som att det fortfarande finns golv hjälps inte, hyllan gapade tomt som i graven Resultat 1 - 31 av 31 vid sökning efter "tomt som i graven". (0,36 sekunder) (som jag sa när jag kom hem, och försökte komma på vad man egentligen brukar säga. Kanske dött som i graven? Resultat 1 - 50 av ungefär 773 vid sökning efter "dött som i graven". (0,31 sekunder) Näe, jag skämtar, jag kom precis på att man kan säga »tyst som i graven« Resultat 1 - 50 av ungefär 6 350 vid sökning efter "tyst som i graven". (0,32 sekunder)).

Så, det blev alltså inget golv. Däremot hann vi snacka (och berätta jobbiga »sanningar« för varandra, vilket i vårt fall betyder att jag talar om för mamma på vilket sätt folk i vår omgivning tycker att hon är jobbig och för hennes del att hon berättar för oss att hon i princip vet bättre hur vi borde uppfostra Lillkrypet. Häpp). Inte nog med det. Jag trugade på mamma en fika (bara det är en match). Men in alles var det en mycket trevlig eftermiddag.

2 kommentarer:

Maria sa...

Jag kommer drömmar mardrömmer på grund av detta inlägg.

superkryp sa...

Ha ha, usch, men jag hade ju trevligt!