tisdag, januari 06, 2009

cronenberg

Vi såg Dubbelgångare för några kvällar sen. Det är en film som jag har haft i pajpen att se sen den kom ut, tror jag, för vad jag kan minnas såg jag den aldrig då.

Jag har gillat David Cronenberg sen The Dead Zone. (Det var så klart då jag började gilla Christopher Walken oxå och förresten, ni har väl sett och hört Eddie Izzard härma Christopher Walken? Men sen släppte jag nog greppet om Cronenberg tills eXistenZ kom (1999), eller näe, det gjorde jag inte, för Flugan kom ut 1986 och den har jag sett x antal gånger. Men sen då? Det har varit lite si och så. Men skit i det nu. Jag skulle egentligen bara säga är att jag älskar Cronenbergs fascination för alien-/organliknande prylar.


Verktyg från Dubbelgångare.


TV-spelsmanick från eXistenZ.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Cronenberg är en av mina husgudar, även om jag också lämnat honom därhän ganska ordentligt. Men hela hans backcatalogue är fantastisk.

Jag tog en Cronenberg-paus kring eXistenZ och tog inte upp honom igen förrän History of Violence som jag gillade skarpt. Dock var Cronenberg bättre när han körde auteur-grejen och gjorde allt från ax till limpa (alltså både skrev manus och regisserade). Det var då han visade sin besatthet över organ och kroppsliga monster och vad skit som händer när man ger sig på naturens gång.

/Max

superkryp sa...

Jag har nog inte haft koll på vilka han har skrivit själv, inser jag. Jag gillade Eastern Promises oxå! Jag kommer ihåg att jag tänkte se Spider (men har fortfarande inte sett den).