lördag, december 05, 2009

vintage

Den nittonde ska jag på ett coctailparty. Man förväntas ha lite stiliga kläder och en mask. Ingen presidentmask eller clownmask, alltså, utan lite mer Eyes wide shut. Maskerna, alltså, inte pippandet (vad jag har hört).

Därför försökte jag få tag i en vintagekostym. För er som inte är så lättlurade betyder det alltså en begagnad kostym. Jag kollade på några ställen, varav ett ska vara bra på sånt. Ingenting. Inte för lite större killar i alla fall. Om du är fem äpplen hög (som en smurf) så finns det plenty, men för mig – ittnô (»ingenting« på värmländska). Jag kan inte köpa en ny, fin, dyr kostym bara för ett coctailparty. Visst skulle jag ha haft nytta av en schysst kostym då och då, men det är pengarna. Det finns ju så mycket annat jag vill göra för de pengarna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

t ex att lämna in katter på bajsklinik

Emma sa...

Kollat på Beyond Retro? Buttericks har ju, trot eller ej, också ett (litet) gäng lite tjusigare kostymer man kan hyra för någon femhundring. Fantomen på operan-dräkt blir ju med lite modifikation inte så lite Eyes wide shut... Och så har jag sett en massa annonser för de här inför Nobelfesten: http://www.hyrahyra.se/annons/steens_herrmode-82978

(Drömde för övrigt om dig, mrs och tonnisen i natt. Fast tonnisen var bebis och fick astma, ni hade en massa kartor hemma, vi skulle se någon dokumentär tillsammans och mrs hade gjort sallad på citron och lime. Plus att jag hade guldskor på mig. Häpp.)

superkryp sa...

Anonym: Precis, men igår fick vi tillbaka 2200 kr.

Emma: Tack för tipsen! Jag kollade på Beyond Retro på söder, men de har kanske en butik i city också? Den på söder hade tunt med kostymer. Att hyra känns lite overkill, köper nog hellre nåt skräp, tror jag. Det kunde funka med bara en kavaj har jag hört, men det känns inte riktigt okej för mig. Jag vill helst ha en tredelad snygg Nick Cave-kostym, fast för lite pengar. Det är inte så mycket Eyes wide shut, men nåt som jag tycker är coolt på riktigt. Får kolla mer i veckan. Om det inte var så långt till Vingåker så skulle jag ha kollat outleten där som tydligen ska ha Tiger (of Sweden)-kostymer.

Som sagt, dina drömmar är verkligen something else. Alltid läsvärda!

Emma sa...

Beyond Retro har en butik på Drottninggatan också. Och så kom jag på att det finns ett märkesoutletställe nära radiohuset, vet inte om deras kostymer skulle kunna vara något: http://lyxoutlet.se.

Tekrånglat sa...

Tradera kanske, sen får man väl klippa och tråckla lite i värsta fall.

superkryp sa...

Tack, ska kolla på Drottninggatan, outletten och Tradera! :)