onsdag, maj 03, 2006

födelsedagen - so far

Väcktes av sång framförd av vacker kvinnostämma. S (som i sängtjuv) sov bredvid och rörde inte en min fast han igår lite försiktigt hade frågat om han fick hjälpa till att öppna paket idag. Jag petade lite på honom för att kolla om det fortfarande gällde. Inte en min rörde han. I paketet låg en militärgrön Cheap Monday-skjorta som jag har funderat på att köpa men inte riktigt vetat om jag skulle köpa. Passade perfekt och jag såg så trevlig ut så.

Bäddade in sängarna (Liten lgh. Sovrum i vardagsrummet.) och lät sonen provsmaka en brun bete [brun bit på värmländska] (här mest kända som, eh, kärleksmums) i stället för frukost.

Promenerade med S till skolan, sade hej då och gick till bussen. Fick ett mms-grattis av mamma. "Come On" från Hell on Wheels-skivan The Odd Church dånade i iPoden. Tänkte på att jag inte fick glömma att köpa en ta-med-latte från Upper Queen Street på morgonen.

Gick av bussen vid Slussen. J ringde och grattade. Rasslade ner till t-banan och klev på en som gick till Vällingby (tror jag).

Gick av Rådmansgatan och tog trapporna upp mot D-gatan, svängde vänster och gick in på UQS. Beställde en dubbel latte att ta med, väntade, fick kaffet och gick upp till jobbet.

Fjuttade på datorn och började skriva det här.

Nu märkte jag att det är allmänt känt att jag fyller år (inte ens jämt, även om det är jämt delbart med två). De gratulerar till höger och vänster. Förr har jag tyckt att sånt har varit skitjobbigt. Nu tycker jag nääästan att det till och med är lite trevligt.

Ikväll kommer släkt och vänner. Det blir lite (jag hoppas att det räcker) pajer och vin, bullar, brune beter och kaffe. Det blir nog najs.

Men nu får jag nog sätta fart här...

12 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!! Hur kom du ur träsket av "födelsedagar är jobbiga" ?

FiaMeKnuff sa...

GRATTIS!!!! Vi ses ikväll!

superkryp sa...

mooni: Det är inte så lätt. Man måste se till att man har nåt annat som upptar all tankeverksamhet. Då bryr man sig inte om småsaker... (Tror jag)

superkryp sa...

Det låter som en utmärkt plan. :D

I stort sett menlös sa...

Jag har just insett (nä, nu ljuger jag, jag fick det omtalat för mig - fast jag VET det egentligen om jag tänker till lite) att du fyller år idag.
Grattis grattis !
:)

superkryp sa...

Tack du, i stort sett menlöse varelse! Det grattiset värmde!

Förr i tiden brukade vi få besök av issm-människor just den här dagen, men det var väl förr...?!

Du är välkommen, om du skulle våga. Det finns brune beter. ;)

I stort sett menlös sa...

Jag är förmodligen oändligt trög för jag har ingen aning om vad issm-människor är.
Jag inser dock att jag borde veta, för troligen är jag en.

Anonym sa...

grattis!

superkryp sa...

sara: tack! :)

Anonym sa...

Grattis baby!! Jag insåg just idag när jag satt å sölade på jobbet att jag känt dig i 20 år nu. Jag vet inte om jag ska bli glad eller ledsen över denna insikt. Det är nästan så att man blir lite yr av tanken på alla dessa år. Men jag är ju glad att jag känner dig såklart! Mindre glad över alla år som gått...

superkryp sa...

i stort sett menlös: issm = I Stort Sett Menlös

Så ja, du är "en". ;)

superkryp sa...

elvis: Shit ja! "Sheez... It's been 20 years..." (Iggy Pop i Candy)