söndag, januari 21, 2007

alltså, det här med... bakning

Bakar semlebullar efter receptet i DNs söndagsdel idag. Degen ska jäsa tre gånger. Först i 45 minuter, sen i 45 minuter till och slutligen i 40 minuter. För vaddå, två - tre minuters njutning (per semla)...

Skojar de?

Vad är det för fel med en jäsning?

Tänkte först göra en halv sats men insåg att det skulle vara vansinne att baka tolv bullar på tre timmar. Det vore ju helt jävla sinnessjukt.

2 kommentarer:

Emma sa...

Lite som att steka pannkakor. Man sliter och svettas i en evighet i något som tar kanske tio minuter att äta upp. Värdelöst. Pannkakor är bara bra när man är liten och kan sitta vid bordet och äta och få dem serverade i takt med att man äter upp dem. :)

superkryp sa...

Man sliter och svettas i en evighet /../

Hmm, jag tror att jag smäller ihop en pannkakssmet på högst fem minuter... men sen tillkommer ju förstås tiden för att steka dem oxå, ja.