torsdag, november 30, 2006

dags att börja fundera på min bäst 2006-lista

Jag ska fan-i-mig göra en Bäst 2006-lista fast det - generellt sett - har varit ett riktigt jävla skitår. Mitt sämsta år sen jag var 16 - 17 something, eller möjligen 22 kanske. Det finns ju så många gamla år att välja mellan...

Men... Jag tror inte att jag ska göra nån Sämst 2006. Det skulle ta för stor plats.

~o~

Idag har jag haft ångest. Jag kanske brukar få det efter magsjuka? Fast förra gången - nyårsafton 04/05 - var jag nog mer gråtmild. Visserligen grät jag nästan till House igår, men bara nästan.

~o~

Apropå listor förresten. Det känns som att jag har bloggat nedlåtande emot listor. Det skulle vara mig i ett nötskal. Första gnälla järnet och sen efterapa... (Ridå!)

~o~

En kvinna på jobbet undrade vad jag "kunde". Hon tyckte att jag var kanon på att dissa mig själv, så hon frågade vad jag var bra på, vad jag kunde. "Hmm, kan vi ta en raincheck på det?", sade jag. Hon vet i och för sig inte någonting om hur jag "mår". (Asskönt.) Jag vill bara att hon ska skämta som om jag är helt normal, för då är jag som mest normal. Men jag fick mig en tankeställare. Vad fan kan jag...? Nåt som räknas alltså. Att jag var en riktig hejare på Quake 3 för flera år sedan och att jag varit (och säkert fortfarande är) - efter lite uppfriskning av de rätta reflexerna - en hejare på ett gäng Nintendo-spel... det räknas nog liksom inte.

~o~

Nog om det nu.

I feel good!

red hot chili peppers

MTV visade en Red Hot Chili Peppers-video idag och helt plötsligt blev jag sugen på att se dem live igen. De kommer ju hit snart och allt. Kollade Ticnet och blinkade till några gånger när jag såg prislappen. FYRAHUNDRANITTIOFEM SPÄNN för ståplats, och det finns inte ens några ståplatsbiljetter kvar.

jag vill att du ska vilja...

Ben (i Lost): "I want you to want to save my life."

Jennifer Aniston (i the Break up): "I want you to want to do the dishes."

Sånt gillar jag.

fyrans "nästa program"-remsa

Jag har börjat störa mig oerhört mycket på fyrans remsa som åker förbi högst upp i bild, i slutet av vissa program, om vilket nästa program är på nån av "TV4:s" 140 "underkanaler". Precis när man är inne i upplösningen av nåt spännande så kommer den där remsan och (för)stör stämningen. Då föredrar jag nästan femmans hjärndöda speaker som kommer in lite (alldeles?) för tidigt.

Och nu såg jag att ettan och tvåan flaggar på samma sätt - för att analognätet kommer att släckas - alldeles för ofta.

lgh med en toa

Bara en till.

Förr brukade jag skämta om att jag skulle sätta in annonser om lägenhetsbyte och skriva vad man hade för internetuppkoppling och vad man vill ha i stället (och alltså ingenting om lägenhetsstorlek), typ Comhem bytes mot Bredbandsbolaget (fiber).

Nu känns det mer som:

finnes: lägenhet med en toalett
sökes: lägenhet med två toaletter

Så om ni ser en sådan annons vet ni vem som har satt in den.

jag vet inte var jag ska börja...

Mm, det blev som jag befarande - ett äkta hat trick. Dag 1: tioåringen, dag 2: mrs och dag 3: lilla jag.

Jag ska inte skriva så mycket mer om det mer än att det kunde ha varit mycket värre (men jag hoppas, hoppas, hoppas att det inte blir det) och några saker till.

Mrs brukar kalla sig light-emetofob, men jag är nog snäppet värre. Kanske medium i så fall?

Några saker inför framtiden:

  • Inget lösviktsgodis för tioåringen (förrän till sommaren?)
  • Fortsätta ha Alcogel i skåpet fast Jonas tycker att det är lite nojjigt
  • lgh med två toaletter...
Nåja. Många, många bloggposter i huvudet, som måste komma ut. (Tyvärr har jag glömt en som jag var asnöjd när jag kom på att jag skulle skriva om...)

måndag, november 27, 2006

storebror ser dem

På måndagar brukar jag repa/spela musik men idag sitter jag som ni vet i karantän. Under kvällen har jag alltså kunnat följa hur det brukar se ut här hemma på måndagkvällarna (förutom att det var jag som lagade maten idag). Hittills har det pysslats (de gjorde en adventskalender av tändsticksaskar på Klister). Nu kollar tioåringen på Simpsons och mrs på Anna Pihl. Jag sitter och slösurfar men ska nog diska lite, tror jag.

wifebeater

Känner mig korkad och efter men... är det nån skillnad på ett linne och en wifebeater?

Jag hatar att ha sådana här svarta hål.

shhhhh! eller öppet brev till mrs


Mrs,

var inte första regeln: You do NOT talk about vinterkräksjukan?

Men gott folk, var inte oroliga!, vi sitter i karantän i små tält här hemma. Rene Russo och Dustin Hoffman springer omkring - i sina gula dräkter - här utanför. De tar hand om oss på bästa sätt.

...och dessutom, det är "bara" tioåringen som har "gjort" nåt - än så länge.

söndag, november 26, 2006

det är inte schysst

...mot mig, som tycker att schyst ser så tanigt ut.

Hur var det nu. Språket ska vara levande och två S ser "schysstare" (hö hö) ut än ett.

i bakhuvudet

I fredags, när vi satt och såg Love Actually, försökte vi komma på vad hon heter (och i vilka filmer hon har varit med (typ, nyligen)), tjejen/kvinnan som "tog hand om" sin sjuka brorsa.

(Säg det inte om du kommer på det!)

Härligt!, att inte komma på vad nån heter, fast jag har det i bakhuvudet. Jag älskar att testa mig fram, vilken bokstav börjar förnamnet på... Helst ska jag gissa det och inte behöva få höra första bokstaven (av nån som vet eller imdb:ar det).

Kate...? Inte? Näe, vänta. Laura, va? Laura! Laura... hm.... uh.... Ingalls? Nä nä, jag vet, inte Laura Ingalls (även om det inte var riktigt så som på bilden i länken jag mindes henne, så var det inte hon som var med i bla bla bla).

Så... Ni vet det säkert. Hon har varit med i otaliga (kanske inte otaliga men rätt många) filmer.

Markera det svarta nedanför om du är nyfiken men inte vet och inte orkar fibbla mer.

Laura Linney

förkortningar

Eftersom jag i grund och botten är en ihopskrivare, borde jag ju alltid, alltid, ALLTID skriva ord när man får. Till exempel, att skriva hursomhelst som ett ord. Jag har skrivit om det här tidigare, jag vet (inte för att ni lär komma ihåg det, om ni ens har läst det).

Hur som helst.

Det är några ord jag tycker ser snygga ut som förkortningar. Snyggare än när det är utskrivna - och framförallt utskrivna och ihopskrivna. Orden är:

Iochförsig. Fult. Iofs. Snyggt.
Iallafall. Fult. Iaf. Snyggt. Eller i alla fall lite mysigt.

När jag mobilbloggar skriver jag nästan alltid iofs i stället för i och för sig.

Jag har nog skrivit allt det här tidigare, så jag kör en annan grej som jag nog oxå har skrivit tidigare.

Jag skriver idag och ikväll, imorrn och igår. Men imorse och inatt... Aldrig.

Jameh, varför skriver jag det här? Jo, jag läste igår om att nån påpekade att språket är dynamiskt.

Mm, dynamiskt som fan. Men är det dynamiskt för att man vill eller för att man är glömsk? Eller för att man tycker att det är såå tråkigt att bestämma sig i förväg för hur man ska stava ett ord för all framtid...?

dödskallar

När blev dödskallar så svensson? Det måste ha varit länge sen nu, va? Men när?

Jag tror att min mormor (och mamma med) skulle suckat lite om jag hade haft dödskalleprylar förr, när jag var liten, men nu har ju varenda mamma och mormor dödskallereflexer, dödskallebälten, dödskallejagvetintevad...

lördag, november 25, 2006

mätt - proppmätt

Sitter och dumsurfar och klickar på länkar till bloggar på nyligen.se. När man gör det blir man ju helt proppmätt. Som efter ett julbord på valfri julshow, om man är en snål jävel - som jag - som vill ha valuta för pengarna och äter mer än jag orkar och sen lite till.

Känner att, näe, jag måste inte blogga. Tänker på det där om X antal apor som får varsin skrivmaskin och att de till slut skulle skriva Shakespeares samlade verk (eller hur nu snacket går). Får prestationsångest. Får lite, lite ont i huvudet och känner mig trött. Om det krävs apor för att skriva Shakespeare kanske det räcker med några riktigt ivriga dansmöss för att skriva några av mina absolut mysigaste bloggar.

Eller nåt.

bortglömd men nöjd

Fikar ensam på fiket i Brunogallerian (i Götgatsbacken på Södermalm i Stockholm). Vad heter fiket? Hur som helst. Kunden före mig får en komplimang, för sin fina hårfärg, av tjejen i kassan. Tjejen i kassan har nästan exakt samma hårfärg, håret är typ kritvitt. Jättesnyggt! Jag blir nyfiken och fortsätter att lyssna. De pratar och pratar, kunden ger tips på hur man kan bleka håret själv (Loreal håravfärgning), för tjejen i kassan fick sitt färgat när hon var hårmodell, och bla bla bla. Jättemysigt.

Sen förstör tjejen i kassan allt genom att fråga oss om vi är i sällskap. "Näe", säger jag glatt, "men det var så spännande att jag inte vill avbryta". Så nu tänker jag på 80-talet och silver rinse (osäker på stavning) som gjorde håret lilablåaktigt på ett mycket trevligt och förtjänstfullt sätt. Tänker på han som spelade gitarr i Little Stevens band, Simon Bea-nånting tror jag, tänker på sångaren i In the Collonades (osäker på stavning IGEN). Vit fluffig mohikan är det nya gamla svart.

fredag, november 24, 2006

love actually

På jobbet sade det att det är "en film man kan se om och om igen".

Ikväll kanske jag ska se den... Eller oxå inte.

Ibland är det lite jobbigt att det inte är Hollywood hemma. Eller, hmm, Love Actually är väl ingen Hollywood-produktion, kanske...? Men ni hajar väl vad jag menar?

sovmorgon

Imorrn ska jag ha sovmorgon. På eftermiddagen ska tioåringen på kalas i Solna (!) någonstans.

~o~

Nya Bond. Se på bio eller på dvd?

~o~

Fick höra av Elvis att det är en Adam & the Ants-låt med i Marie Antoinette. Nice!

~o~

Om gud ville att man skulle ha skägg skulle han knappast ha gjort det av ett kliigt material. Eller hur?

nina persson

När jag hör Nina Persson sjunga blir jag kramsugen. Just nu tänkte jag på låten "Live and Learn" men det brukar nog (när jag tänker efter) hända när jag lyssnar på den där låten som jag aldrig kommer ihåg namnet på, en Fläskkvartetten-låt där hon sjunger duett med Freddie Wadling.

Inte kramas med Nina nödvändigtvis men kramas i största allmänhet.

särskrivning av stora belopp

Nio hundra tusen kronor.

Menar de nio, hundra eller tusen kronor? Om det står på samma rad är det väl okej men när sista ordet på en rad är hundra och första på nästa är tusen så känns det lite förvirrat...

torsdag, november 23, 2006

skräpmat

Idag är jag grymt sugen på att käka skräpmat.

Eller är det skräpmat jag är sugen på? Egentligen är jag nog mest sugen på att nån annan ska laga (den otroligt goda (för det måste den vara)) maten. Har varit bortskämd med med det den senaste tiden.

~o~

Vad tycker ni förresten om den nya amf-reklamen? Där han träffar sig själv i framtiden. Jag hatar den... Det är nåt med hela grejen som får det att krypa längs ryggraden på mig. De är säkert jättetrevliga, både han från framtiden och han i nutiden, men ändå - vafan...?!

~o~

Tiden går fort när man (a) läser manualer, (b) bloggar och (c) lyssnar på Depeche Mode (live från stadion i somras).

~o~

Skönt att sluta tidigare idag. Det var - hör och häpna - fortfarande ljust när jag gick från jobbet.

trsdg

  1. Fan vad det känns ofräscht att komma in på toan på jobbet och se ett könshår på sitsen. (Inte som bromsspår, men ändå.)
  2. Kaffeöverdos redan före/innan lunch. Bara en kopp till...
  3. Redan torsdag. Snabb vecka, det här!
  4. Vad är varmt, skönt och snyggt att ha på överkroppen inomhus för en kille som vill känna sig snyggare och roligare än han känner sig just nu? (Jag vet inte men vill gärna veta!)

en råtta?

Vaknade med ett ryck klockan fem i morse. Katterna sprang som vettvillingar. Det lät som att det slog blixtar i golvet. Eftersom jag är jag så tänkte jag att det nog kommit upp en råttjävel genom toan. Det har man väl hört talas om, både en och två gånger.

Näe, det var nog ingen råtta (åtminstone hittade jag ingen råtta). De skrämde nog bara upp varandra...

arla

Sitter på jobbet betydligt tidigare än jag är van vid. Lyssnar på The Cardigans-låten Communication. Nästan inga kolleger har kommit. Mmm, vad härligt.

Nu önskar jag bara livet ur de obarmhärtiga lysrören.

onsdag, november 22, 2006

ligger efter i tevetittandet

Har varken sett "House" från igår eller "Kalla fötter" från i måndags natt, och om ungefär fyrtio minuter börjar hårddisk-dvd:n spela in "Entourage". Sen lite "Jericho" på det...

när är det?

Sagt av tjejen i bredbandssupporten: "Prova att ringa igen i början av årsskiftet."

Hmm, när är det?

cirkusprinsessan

Jag drömde att jag var ihop med en cirkusprinsessa. Jag hade vitt lösskägg och flydde från "rättvisan". Hon var ängslig inför ett nytt trick hon skulle utföra - helt utan skyddsnät.

Sen ringde klockan. I natt får jag kanske reda på hur det går.

ps. Skägget kliade inte...

pausad

Jag är avis för att inte JAG kom på det. Tioåringen frågade om telefonen var "pausad" när den var ihopfälld. Japp, det är den och ja, han är värsta spelnörden.

thaitjorren (thai-kiosken)

E&T var här ikväll. E behövde jobba lite (och därför låna en av våra, um, tre datorer).

De hade med sig mat från thai-kiosken (som vanligt). Det var gott (som vanligt).

Hur som helst (och det jag egentligen skulle skriva).

Idag käkade jag en thai-sallad på Panini. Den smakade parfym. Inte hela tiden, men vissa bitar. Vad, i thai-sallad, smakar parfym?

tisdag, november 21, 2006

rocky & drago

Missa inte Rocky & Drago ikväll. Det var nästan gammal Z-tv-klass på förra säsongen. Peter Siepen har alltid varit "bra" och Tilde verkar ju så jobbig gullig.

mobilus telefonus telephonum portatile

Förresten.

Igår fick jag reda på att jag har vunnit en mobiltelefon. Oväntat men roligt. En Sony Ericsson K610i. En 3G-telefon med lägre nummer än den jag har nu (K750i). Jag fattar verkligen inte Sony Ericssons numrering av nallar... men jag antar att den är sämre fast bättre. Eller bättre fast sämre, om ni hellre vill.

Vet inte om jag ska fortsätta använda den jag redan har eller byta till den nya. Mrs får den som jag inte ska ha, alltså, och tioåringen den som mrs har nu.

tisdagen hittills

Kaffe som knappt kan kallas kaffe.
Kurs som inte kan kallas kurs.
Lunch som smakade som allt annat än lunch.

Så fort kursledaren öppnade munnen, tänkte jag: Shit, jag måste härifrån! (Inte från kursen, bort från jobbet som sådant.) Nu är det inte kul längre... Men, jag skulle kaskadkräkas efter en dag i det verkliga livet, just nu. Är jag rädd. Jag är rädd.

Att det sedan var en fotograf och en reporter där och förevigade misären gjorde att jag tänkte på Roy Andersson. Det var inga happy thoughts, nej. Jag önskar att det var en reklamfilm och att jag bara såg det på teven, i stället för att vara en del av församlingen. En tokrolig kick off (kick-off?, kickoff?) skulle nog ha känts som ett lyckorus för hjärnan, jämförelsevis.

otextat

Vi har börjat kolla på den amerikanska teveserien "Jericho". Jag tycker inte nån av oss har så kass engelsk ordförståelse men ibland sitter vi som guldfiskar och kippar efter andan.

"Hörde du?"

"Njae, jag tror att de sade att de ska leta leta efter chips, Chip, ship eller shit...?"

måndag, november 20, 2006

biljetterna, ja

Jag har glömt hämta ut mina Nine Inch Nails-biljetter. Det är ingen brådska att hämta ut dem eftersom konserten är nästa år.

Jag skrev inte upp bokningsnumret eftersom jag inte har tänkt hämta ut dem än, men så i lördags blev jag lite nojjig. Tänk om Ticnet är lika kakkiga på biljettbokning (eller det kanske bara är jag som är hjärndöd) som Astoria. Jag hittade aldrig nånstans att logga in på Astorias hemsida. Jag skrev upp bokningsnumret men tänkte se vad som stod på "medlemssidorna". Hmm. Jag hittade aldrig nånstans att logga in. Jag vet hur man loggar in på Ticnets hemsida... tror jag.

uppstyckat

Tioåringen verkar behöva en fridag. Som tur är kan mrs' mamma vara med honom... snart.

Så nu ska jag hämta honom och plocka hem honom, sen kommer nog mormor snart så att jag kan åka tillbaka och göra rätt för mig.

Tur att mormor är panschis (pangschis?). Tur (och snällt) att hon ställer upp fast hon blev smittad av hans senaste dunderförkylning. (Jag tror i och för sig inte att det är nåt annat än trötthet nu... och det smittar inte. Möjligen gäspningarna.)

~o~

Uppdatering: Nu har jag hämtat honom. Huvudvärken är som bortblåst. Han tittade storögt på godispåsen från helgen. "Inte en chans att du får godis", sade jag lite syrligt. Han tittade lite ängsligt, orolig att jag är arg för att jag visste redan från början att han inte är sjuk - bara trött. Well. Nu är han hemma och jag frågade honom:
"S, helt ärligt, har du ens liiite ont i huvuet?"
"Nä, inte nu längre, men jag hade det!"

Nu väntar jag på mormor. Han läser.

söndag, november 19, 2006

skeet är inte skerritt

Jag brukar blanda ihop namnen på Skeet Ulrich och Tom Skerritt. Jättekonstigt.

Men nu kommer jag aldrig att blanda ihop namnet igen.

att återvända

Hupp. Vi gjorde nåt ihop igår, mrs och jag. Jag trodde inte att det skulle bli så men det blev det.

(... och nu blir det andra eller tredje gången jag skriver att jag inte kommer ihåg vad jag tyckte om "21 gram".) Jag kommer inte ihåg vad jag tyckte om filmen 21 gram, därför valde jag bort "Babel" (av just regissören till 21 gram) just igår. Igår tänkte jag att jag litade mer på Almodovar (får efterhandsfnutta, grav eller akut accent, över vilket (jävla) o?). Övertygad om att det skulle vara misär men oxå övertygad om att det skulle vara på ett skruvat livsbejakande sätt (inte vet jag om det verkligen kan kallas livsbejakande...?!).

Nåja.

Förutom att kärringen (larsgögdn föreslog T9) bredvid mig hade hosta som hon hostade rakt ut (men inte på mig, tack och lov) och att våra platser i salongen (Victoria 3) gjorde att vi var tvungna att sitta och vrida på huvudena (åt höger) på ett jobbigt sätt (Förr hade jag vetat att man absolut inte skulle sitta där vi satt, nu var jag lost när jag köpte biljetterna. Dåligt av mig!) var filmen verkligen bra. Bättre än jag trodde att den skulle vara.

Eh. Nackdelen med att mobilblogga är att det är svårt att skriva lika fort som på tangentbord... Ska fan köpa ett litet (jävla) tangentbord att ha med mig. Nu kollrar jag bort mig mitt i meningarna.

Några saker:
(1) Se Att återvända!
(2) Förlåt att jag svär så mycket (om ni tar illa upp alltså).
(3) Idag tror jag att jag slutar med mina prettocitationstecken - nu räcker det.
(4) Jag ska se Babel, men inte igår.
(5) Använder man citattecken runt titlar varje gång man skriver dem?
(6) Funderar lite på det där med den fula användningen av tre punkter, så som ingen verkar gilla att använda dem, utom (vi?) skolbokspretton (som SÅÅ gärna vill göra rätt).
(7) Penelope är ju jättesnygg! Jag har, av någon anledning jag inte vet, inte tyckt att hon varit på snygg förut. Hmm.

lördag, november 18, 2006

jag menade bara att...

det »brukar« sluta med att vi antingen (a) gör nåt annat än vad som är planerat, (b) gör nåt på varsitt håll eller (c) stannar hemma.

Vilket av ovanstående det blir ikväll har vi inte pratat om än.

Mrs kompis H ringde nyss, så hon kanske drar dit. I så fall testar jag kanske det som jag bloggade om igår kväll, att supa. Det vore overkligt.

~o~

Nu ska jag dammsuga, direkt efter att ha fyllt iPoden med världens bästa städmusik, Nine Inch Nails The Fragile (cd1).

övernattning

Ikväll ska tioåringen sova över hos bästiskusinen. Which means... att det är fria aktiviteter ikväll. Which means... att man får göra vad man vill ikväll.

Eh-hm...

Hjälp!

fredag, november 17, 2006

kvällens spooks

Om du har en tråkig kväll. Kolla när tv-serien Spooks hoppar över hajen (även om det bara är det här avsnittet). Annars är serien smashing.

Men kvällens avsnitt... Njae. Klockan 23.15 på tvåan.

En Ozzy-aktig rockstjärna som bla bla bla. Bara en sån sak.

uppdrag: supa?

Har läst och läst och läst bloggar om folk som »partar«.

Fan, vad folk verkar festa! På ett sätt som jag inte har festat, på över tio år. Det finns jättemånga fin-fina anledningar till att inte supa tills jag spyr, somna i soffan med ytterkläderna på, för att dagen efter vakna upp med döden flinandes i ögonvrån och gammal spya i mungipan.

Självklart fattar jag att jag inte måste supa skiten ur mig bara för att »alla« andra gör det, men hmm, min måttlighet gör att jag känner mig... jag vet inte.

grabbkväll

Tioåringen och jag är ensamma hemma ikväll. Vi ska glo på nån film, har jag tänkt. Nåt vi har sett, men inte så många gånger, tror jag.

Egentligen borde vi nog ha hyrt nåt, men nu orkar vi inte gå ut. Nu e're helg!

engelskt uttal

Pratar engelska på jobbet då och då. Jag har aldrig varit så förtjust i att behöva prata engelska. Jag har till och med haft fobi för att prata engelska överhuvudtaget. Jag tror att jag blev fobiskt rädd när mitt X så gärna pratade sin askassa engelska och jag, i min pinsamma ungdomlighet, skämdes å hennes vägnar - för hennes kassa uttal och dåliga ordförråd. (Och den engelskan hon pratade var verkligen askass, typ Angeta Fältskog var (är?) ett språkgeni jämförelsevis.) När jag hörde hur kass hon var så tänkte jag nog att andra tyckte att jag oxå pratade så kasst, och på nåt sätt strulade hjärnan till det så att jag blev för nojjig för att prata engelska...

Hur som helst.

Nu försöker jag bli av med nojjan, men pratar fortfarande helst inte engelska alls.

Särskilt retar jag mig på hur jag säger ordet talk. Säger ett extremt konstigt tå:k. Jag tror jag försöker härma Brad Pitt när han talar om reglerna för fight club. Särskilt andra regeln, har jag för mig, med bra mycket eftertryck, alltså. Tå:k!

wallenstam hjärta persson/steen

Saxat från dagens PunktSE (hittade det inte på nätet tyvärr).

Wallenstams informationsdirektör Ulf Ek säger:
Man får ringa och fråga om det är något ledigt.

Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman rasar (ah, mitt favvotidningsord, ni vet):
Göran Persson och de andra lyckas alltid ringa vid rätt tid medan alla andra ringer vid fel tid.

Skrämmande. Helt lagligt onekligen, men hennes kommentar är så spot on.

Tänk om just du ringer rätt tid?!

http://www.wallenstam.se/

långärmat

Munkjacka är okej, Adidas-jacka är okej, men långärmade tröjor är inte okej. Jag hatar att ta på mig en lite för varm tröja. Det är ju så mycket skönare att frysa lite än att bli lite för varm. Tråkigt nog är det lite för kallt med Adidas-jackan nu, det är så kallt på jobbet. Det får bli munkisen.

torsdag, november 16, 2006

månbas alfa

Jag var helt frälst i John Koenig (Martin Landaus karaktär i Månbas Alfa (Space: 1999 på engelska)) när jag var liten.

När det höll på att gå åt helvete för dem, bet han sig väldigt ofta i - på insidan av - läppen. Jag började oxå bita mig på insidan av läppen. (Hittade tyvärr ingen bild när han gör det, men om ni har några år på nacken kanske ni kan se det framför er, om ni är lika sjuka i huvet som jag.)

Nu var det flera år sedan, flera decennier till och med, som jag slutade bita mig på insidan av läppen. Idag började jag igen. Men nu ska jag sluta...

håller tummarna

Det är nog inte vad han behöver (eftersom jag är en sån olyckskorp - kra kra), men jag håller tummarna för Fuglesang. Hoppas att han får bli en rymdputte på riktigt. Till slut.

röda ögon

På åttiotalet hände det att Ande (min bror, alltså) sminkade ögonen röda. Det såg vidrigt ut, så jag körde oxå med det ibland. (Bäst blev det när man blandade svart och röd kajal och ja, modepunkare OCH härmapa.)

I natt har jag sovit så illa att jag ser ut precis som då (förutom kråksparkarna rå, de är rätt så nya).

typiskt

Till mitt andra bloggerkonto har jag fått »erbjudande« om att byta till betablogger, men inte till det här. Det verkar ju så flådigt med kategorier.

Typiskt.

onsdag, november 15, 2006

push (the cure)

Har lyssnat på The Cures låt Push fem gånger idag. Två och tjugo in i låten börjar Robert Smith att sjunga. Fram tills dess är låten extraordinärt bra. Chorus och eko på gitarrer kan verkligen göra mig lite gladare. Fläskiga pukor och skramliga cymbaler gör oxå sitt till. Jag gillar Robban, men i den låten föredrar jag det instrumentala.

romspetsad glögg

Köpte (och provsmakade) igår.

Yay, vad god den är. Varje år (i några år nu). Testa om ni, mot förmodan, inte har gjort det tidigare.

tröstshoppa

Jag som var så duktig och sket i att be F köpa den där pedalen i USA... Nu funderar jag ändå på att köpa en likadan här. Jag vet att det är för att jag behöver tröst. Men jag vet oxå att när jag har testat pedalen ett tag, att skimret försvinner. Sen har jag ångesten och en pedal jag (troligen alltså) inte kommer att behålla.

Fan för förr (inte allt som har med förr att göra), fan för nu (inte allt som har med nu att göra). Jag får hoppas på sen, att sen blir nice. Inte sen idag, utan sen sen.

ps. Förkortningen »sen«, hur känns den? Ser »sedan« bättre ut, tycker ni?

tisdag, november 14, 2006

dyr filofax

Läste på nån modebloggares blogg om att hon hade köpt en Mulberry-filofax (motsägelsefullt, men men...) för knappt två lax.

En tjej som jag var ihop med, för ett par hundra år sedan, fick en Mulberry-kalender i julklapp (tror jag) av fotografen hon jobbade som fotoassistent åt. Om hon hade fått lite mer »lön« (det handlade om så lite stålar att det vore tragiskt att kalla det för lön) i stället så kanske jag hade kunnat göra roligare saker för mina pengar än att köpa mat åt oss (läs: köpa musikprylar). Så dags att sura över det nu...

sköna överdrifter och le parkour

Jag och mrs brukar försöka gissa vad det heter, det här »nya« med att hoppa över hustak och knixa och greja - Le parkour. Gissa, alltså, för att vi hela tiden glömmer bort vad det heter. Jag gissar på de få franskklingande ord jag kan, typ, och det gör nog hon med, bara det att hon kan rätt många fler än jag. Den senaste tiden har vi helt enkelt kallat det för entourage. Tidigare brukade jag fastna på ord som »le trotteur«, men det har inte känts rätt. Det har inte varit rätt heller...

Ja ja.

Nu till överdriften. Jag tror att parkour kommer att bli lika stort som Internet. Minst! Alla kommer att parkoura inom några år. Morsan, farsan, farfar, moster, mysslingar och pysslingar. Läste i filmtidningen Empire att det är parkourare (det heter dessutom ett annat ord för en som sysslar med det - le traceur -, de är inte parkourare alltså, även om det är ett jättefint ord) med i senaste Bond-filmen och i nån annan film som oxå kommer nu/snart. Det är ju redan med reklamfilmer och Madonnas senaste video (förutom alla som håller på med det utan att bli uppmärksammade!). I tell you, större än Internet!

kanser

Styvfarsan berättade om en styvsläkting som har cancer, i halsen på nåt sätt (jag har tillfälligt glömt vad det var för sort). Han (eller om det är doktorn som har) en teori om att det berodde på att han stressade mycket och ofta slängde i sig maten, etc.

Tioåringen tittade oroligt på mig och sade att det är tur att han nästan inte gillar nån mat. Det innebär ju att han äter så långsamt som möjligt tyckte han.

Han är inte så PK, tioåringen, men väldigt ängslig...

Själv får jag panik, både av att prata om och av att tänka på kanser. Försöker avdramatisera det genom att vara en larvpotta.

busig

Jag har en svordom som lösenord på datorn på jobbet. Busigt värre. Näe, jag är inte rädd att nån ska luska ut vilken svordom. Jag kan många svordomar.

i'll be back

Nu är klumpen i halsen tillbaka. Synd.

ansvarstagande, vuxen, tråkig

Först messade jag F och frågade om han hade tid att kolla den där gitarreffekten, sen när han sade att han kanske hade tid att kolla ändrade jag mig och sade att han skulle skita i att kolla. Jag har inte råd. Det känns så långt från mitt gamla jag, "fibbla fram svarta VISA-kortet och tänk inte mer på det«-jaget.

äppeljuice

Jag har relativt nyligen återupptäckt hur gott det är med äppeljuice.

Kanske ingen anledning att stoppa pressarna, men ändå.

Insåg precis att det står äpplejuice på tetran. Men Google säger annorlunda:
Resultat 1 - 10 av ungefär 724 vid sökning efter äpplejuice.
Resultat 1 - 10 av ungefär 39 300 vid sökning efter äppeljuice.

Samtidigt inser jag att äpplejuice ser snyggare ut skrivet än äppeljuice. Men om jag säger äpplejuice, så kan jag omöjligt säga det utan att försöka låta som mat-Tina...

måndag, november 13, 2006

experiment

Ska kolla hur lång tid det tar om jag åker till Stuvsta med tricken i stället för med pendeln.

Hinner läsa på om djävulens påfund - midi (sätt att styra synthar och annat krafs).

~o~

Förresten, glöm inte att svara på vilka era favvopennor är. Leta upp fetishisten inom dig och svara!

a-ha på åhlle

När jag var på mitt nya favvo-Åhléns - det vid Odenplan - idag, så spelade de a-ha:s samlingsplatta. Jag blev så glatt överraskad att jag impulsköpte två ljusslingor (julrelaterat) för att få stå där och tjuvlyssna lite, utan att (bara) dumglo.

Jag var på vippen att fråga expediten om det var hon som hade valt musiken, men när jag insåg att jag inte behövde veta så lät jag saken bero. Jag vet inte, men det känns inte som att hon behövde bli dunkad i ryggen av mig för att ha bra musiksmak. Särskilt inte när bra musiksmak just idag betydde, att hon i så fall oxå var kvar i the 80's... musikmässigt. Eller kvar och kvar. Hon var nog född på 80-talet och det var ingen barnarbetare bakom kassan. Hö hö. (Förlåt...)

(Jag är lite manisk idag. Nu slutar jag.)

rustad till tänderna med...

kaffe, cola å Plopp. Men inte känns det roligare för det. Måndag är måndag. (Ångesten som jag inte kände igår, knackade på i morse... Förseningar i trafiken, sade han.)

Fick ett samtal från en Harry förut. Nu när jag tittade på kladdpappret såg det snarare ut som att jag hade skrivit Horny.

dagens tips

Det är korkat att sms:a/mejlblogga fast det är smällkalla vintern ute.

Testa det här om du får självsprickor vid fingertopparna på grund av ovanstående. Limma ihop med gucket. Funkar!

ett ode till min ära?

Okej, nu vill jag ha ett ode skrivet till min ära. Frågor på det?! Vem anmäler sig frivilligt?

be en kompis köpa gitarrgrejer i usa

F åkte tydligen till USA igår. Han brukar köpa gitarrsträngar till mig när han är där. Nu var det inte så länge sedan han var där och jag har inte ens öppnat det första paketet av de paket han köpte senast.

Näe, nu är jag sugen på att fråga honom om han kan köpa en gitarreffekt (som jag inte har råd med, som jag sannolikt kommer att sälja på småningom (precis som jag brukar göra), som kostar hälften så mycket där, än här).

Det skulle bli min femte eller sjätte delaypedal (en pedal som ekar). Om man inte räknar alla multieffekter jag har haft (som givetvis oxå kan eka).

Insane.

ps1. Halvcrazy att ha en stor jävla Himalaya-ryggsäck på ryggen i rusningstrafik. Tjejen som fick ryggan i fejset såg lite grinig ut...

ps2. Ska jag unna mig en kaffe latte nu på morgonen?

söndag, november 12, 2006

ett öde värre än att gå till frisören

Egentligen hatar jag att gå till frisören. I fredags gick jag ändå. Har ju tänkt låta håret växa ut igen, men vill slippa maskrosstadiet. Nu klippte snubben - med klippmaskin - lite i nacken och på sidorna. I lördags kände jag att han borde ha klippt kortare i nacken. Jag vet att det inte är det, men det känns lite som att jag har hockeyfrilla. Det är kinkigt det där med klippning.

Nästa grej. En nördfråga till er som inte har vett nog att lägga er i tid en söndagkväll: Vad har ni för favoritpennor? (Ganska) detaljerade specifikationer är önskvärda. Behöver köpa mig (lite) lycklig(are) imorrn på lunchen. Pathetic, I know! Men kul.

sonntag

Mamma (och styvfarsa): lasagne till lunch, Remi (mums för Remi), bullängdsbulle och kaffe
Pappa (och hans fru E): Fler bullar, Mums-mums och mer kaffe.
Hemma: Kebabtallrik med pommes (som vi hade lovat tioåringen).

Glodde på Skärgårdsdoktorn på teven. Samuel Fröhler är rätt skön, tycker jag. Sten Ljunggren är ju självklart bra och »alla« andra som är med oxå. Det är så söndag att glo på Skärgårdsdoktorn.

Idag - både hos morsan och farsan - pratade de (hrmpfh, vi?) om jul och jag började få panik över att bestämma nåt som är så långt i framtiden. (Framtidspanik!) Jag vill bara sitta och mugga, hemma. Egentligen, alltså! Tioåringen skulle spy redan kl 10 på julaftonsmorgonen om vi inte skulle träffa släkten. Nåja. Jag måste skärpa mig så klart, och det kommer säkert att gå bra. I värsta fall får jag väl gömma mig vid Andes (för det är där vi ska vara, och just det är inte jobbigt, bara allt runtomkring) dator och ångestblogga.

Jag får vara glad över att jag inte har ångest över att gå till jobbet imorgon. (Fast jag inte har nåt barbiejobb...)

svacka

Mitt bloggande har hamnat i en svacka på grund av att det inte fungerat att e-postblogga den senaste tiden. Jag får alltid mina hyperfräscha bloggidéer när jag är på resande fot.

Skulle fråga E&T om de stod på gästlistan i fredags (eftersom de känner Hell on wheelsarna). T9 föreslog i stället ordet hästkistan. Vilka vidriga människor man känner. »Gå på konsert? Näe, vi e ute på jurtjyrkogår'n å står på hästkistor... Durå?«

fars dag

Glöm inte bort pappsen - om ni inte har anledning att göra det - idag.

En av många gånger jag är sugen på att ha bil. Det är inte så långt, varken till Stuvsta eller Farsta, men från Stuvsta till Farsta... Blök.

lördag, november 11, 2006

terror

Lena Sundström skriver tänkvärt, som vanligt. Men hon hade inte med den som skrämmer skiten ur mig vilken dag som helst, sedan najn-eläven:

Jag är emot terrorism.

För vem är för? Terrorister. Men ser de sig själva som terrorister? Inte direkt, va? Eller, det kanske de gör?

Jag kanske tog fel avfart nånstans och borde återgå till det glögghinkandet som vi tjuvstartat lite...

strip music


Henric de la Cour är ju kool. Jag visste inte riktigt det. Nu vet jag.

Synthrock is the new black. Igen. Två Emax-synthar (samplers?) på flankerna, liten trummis, lite gitarr, pumpande bas åsså Henke dela Kossa, åmandes och kråmandes och plutandes med munnen, i mitten. Förträffligt.

fredag, november 10, 2006

fredag

Mrs glor på Idol, tioåringen glor på Pokémon, jag glor på Mac:en.

Jag ska gå på Debaser Medis ikväll och kolla på Hell on wheels och Strip Music. Consequences spelar oxå, men jag vet inte om jag ska se dem... Men helst, helst skulle jag lägga mig i soffan under ett täcke och käka enorma mängder ostisar och chirre.

Förresten blev jag lite glatt överraskad av Mission Impossible III. Det var ju helt okej. Förutom att, hmm, Felicity var med för lite.

Apropå Idol förresten. Snubben med skalad skalle måste ha Sveriges största familj. Att han inte är utröstad för länge sen måste bero på det! I och för sig hajar jag ingenting av (årets) Idol (heller). Årets Idol verkar vara Lilla Hultsfredsfestivalen. Vad gör folk som gillar rockmusik i ett sånt program, det fattar jag inte överhuvudtaget. Bittert? Avundsjukt? Jajjamensan, men inte på att vara med i Idol... Att vara med i TV 4:s morgonstund (eh, del av morgonteven) för barn som Hammerfall i morse däremot. Asgulligt.

svåra namn

Telefonen ringer på jobbet (jag är kontorsråtta, så det händer titt tätt).

»Hej, jag vill prata om det och det.«
»Då ska du prata med [säger namnet på den han ska prata med]«
»[Säger ett helt annat namn än det jag sade.]«
»Näe, hon heter [säger namnet igen]«
»Oj, oj, oj...«

Hmm, det är ett namn, inte hjärnkirurgi.

idrott i skolan

Idag kom jag att tänka på omklädningsrummet i Kvarnbergsskolan efter en jumpalektion, kommer inte ihåg om det var i sjuan, åttan eller nian.

S, M och A (som kallades H) (jag tror att det var de här herrarna i alla fall, kanske glömmer och/eller lägger till någon?!) jagade B, i duschen i plugget, för att pissa (lite skojsigt) på honom. Mm, de gjorde det oxå. Inte så mycket, men de gjorde det.

Att tänka på det en sekund räcker för att kräkreflexen ska börja pumpa.

Har jag sagt att tioåringen hatar idrotten i skolan? Han hatar idrotten men han hatar omklädningsrummet i synnerhet. Ungarna i hans klass pissar inte på varandra (än). Det dröjer nog några terminer till.

torsdag, november 09, 2006

glögg

För tidigt eller lagom tidigt? (För tjuvstartare alltså, "för tidigt" på året är det ju men är det för tidigt?)

Det känns bättre att tjuvstarta om man inte är ensam. Förresten var det mrs' idé från början, inte min!!!

ärter och kolleger

I de fall det är lika korrekt med -er som -or väljer jag alltid -er.

Därför försöker jag att alltid skriva »ärter« och »kolleger«, med -er på slutet, förutsatt att jag ska skriva något av orden, så klart.

Varför gör jag det? Vet inte säkert, men kanske för att man e ståkkålmare!

tvätta musen

Fick precis frågan »kan du tvätta min mus?« av en äldre kvinna på jobbet.

Ewww (det är mycket ewww nuförtiden, jag vet), tänkte jag, det här är väl inte ett äldreboende...? Mm-hm, du menar datormusen? Javisst, det kan jag.

onsdag, november 08, 2006

darriga bilder

Har insett hur bra det är med antidarrfunktion på kameror. Min bilder från mässan blev askassa hela högen. Men de jag fotade med mobilen (sony ericsson k750i) är helt stabila. Scheisse.

Får köpa en steadicam till kameran. (Ni vet sådana de använder för att göra vissa mjuuuuuka åkningar på filmer med.)

ser dansk ut

Om jag sett hur jag såg ut nu, när jag var liten (rätt liten, inte skitliten), skulle jag lätt ha sagt att jag ser dansk ut.

Jag tänker på den danske snubben (som jag absolut inte har koll på vad han hette (och troligen fortfarande heter, om han fortfarande är i livet) som brukade vara med i svenska (eller var det nordiska samproduktioner?) musikprogram i början av 80-talet.

Han hade sjal på sig, i varenda program. Eller var det den svenske programledaren som hade det? Troligen båda, men det kändes danskt.

Det känns fortfarande lite danskt.

pinsam förkylning

Jag känner mig inte särskilt förkyld men jag är täppt som fan. Det blir lite pinsamt att sitta på jobbet och vara (åtminstone verka) dödssjuk. Jag gillar inte när folk kommer till jobbet fast de är sjuka. Framför allt inte när de är magsjuka (alternativt var magsjuka dagen innan).

Lite näbbspray skulle behövas. Då skulle nog ingen märka någonting av min förkylning.

Fast helst skulle jag bädda ner mig i soffan och glo på (läs: domna bort till) några schyssta rullar, typ »Flykten från New York« eller Trainspotting (blev jag sugen på att se nu och insåg precis NU att jag inte ens har den på dvd. Dåligt av mig).

jag drar mig verkligen för att...

  1. göra tvåan på jobbet.
  2. gå ut på lunch (är inte hungrig och har inget trevligt sällskap, senare i veckan, när förkylningen gått över, ska jag käka en kiku på Ki-mama, själv).
  3. diskutera våra (piss)löner med kollegerna (min lön verkar vara lite mindre pissfärgad än deras, vilket på sätt och vis är bra men på sätt och vis är det bara jobbigt).
  4. jobba heldag, varje dag. Flexsaldot är V-E-R-K-L-I-G--E-N i botten.
* * *

Pratade, apropå mat, med mrs om hur konstigt det egentligen är att man sitter och äter tillsammans. Ser andra skyffla in mat i truten, liksom. Hon höll inte alls med. Man pratar ju under tiden, menade hon. (Vaddå, med mat i munnen?)

ipod-problem

Näe, jag har inga problem med min iPod (det skulle möjligen vara den lilla detaljen att min iPod inte är den absolut senaste versionen, utan bara en lillkille med 2 gb minne), men Ande har haft.

Tidigare har han inte lyckats få sin dator att bli kompis med iPoden, vilket har lett till att han har kommit hem till mig med tonvis av mp3:or och fyllt sin maskin här. Det har resulterat i att mitt låtbibliotek har fyllts på rejält med ganska jämna mellanrum, eller iallafall ibland. Men så igår... Igår fick han sin (lite) uppgraderade dator att förstå iPoden.

Fan, vad bra för honom!

tisdag, november 07, 2006

12+

Sitter på nördarnas paradis, Games Workshop. Tioåringen är inne på tionde varvet i affären. Han ska bränna sjukt (ja, allt är relativt) mycket stålar på Warhammer-gubbar.

Lyssnar på en av expediterna som guidar två killar som spelar. Han är rätt animerad och killarna hajar inte riktigt, helt förståeligt. Ni vet den gamla devisen »a minute to learn, a lifetime to master«? (Skit, vilket spels devis är det nu rå? Othello? Master Mind? Monopol? Mobilbloggar, annars skulle jag inte outa hur kass research jag gör inför en, eh, blogg.)

Hur som helst.

Här är det nog en livstid att lära och en kväll att tröttna...

Åldersgränsen för att få instruktioner om hur man spelar är tolv år.

»...Dvärgarna är rätt fega, men slår du en femma eller sexa vågar de stå kvar!«
Oh-kay... Ska vi låtsas att de fightas medan vi, vaddå, spelar yatzy...?!

byter ut koffein mot koffein

När vänsterögat börjat ticka (alltså, jag har tics i vänsterögat) av för mycket kaffe. Då är det väl ändå rimligt i sin orimlighet att jag går över till att dricka kockelikåla i stället? Alltså, bara en liten, liten burk.

Favvobutik just nu: Åhléns på Odenplan. På åttiotalet, när jag hängde på O-plan var och varannan dag (eftersom »min« Elvis bodde där) tyckte jag inte att Åhlle där var så bra, men nu är den asputtrig. Lite av allt möjligt, liksom.

biljetter

Nu har jag bokat/köpt biljetter till Nine Inch Nails. Tyvärr har jag inte råd att bjuda min mindre bemedlade vänner (kan man säga så?). Femtio spänn (!) i serviceavgift. Skôjer di, eller?

måndag, november 06, 2006

en äcklig olat

Ni vet, Brad Pitt i Kalifornia. Snorkare. Asäckligt att höra. Säga vad man vill om hur fräscht det är, men det ÄR utbrett och nåt det (väl?) inte talas så högt om?

Jag har varit en grym snorkare förr, men jag har gjort mitt absolut bästa för att sluta göra det, helt alltså.

Kom att tänka på snorkandet idag på avdelningsmötet, eftersom två snubbar satt och turades om att snorka högljutt.

Jag vetefan varför jag för skriver om det här, egentligen. Det är ju inte så fräscht. Det kanske till och med är mer eller mindre tabu att prata om det överhuvudtaget?! Jag borde kanske inte ha gjort det. Men det har blivit lite av mitt varumärke att skriva om nåt äckligt, nåt som nån bräcker, helt utan ansträngning, i kommentarerna (om jag har tur).

... och att Brad Pitt snorkar är väl inte lika äckligt som om Bert Karlsson gör det, va? Eller, det skulle nog vara lättare att stå ut med iallafall. Jag menar ögongodis vs. örongodis.

två burkar hårguck

Köpte två burkar hårguck, till specialpris, på lunchen. Insåg precis nu, när jag såg att gucket, typ, mjölar sig (eller vad man ska säga) så att det syns och att håret känns väldigt guckigt, att jag förmodligen kommer att raka bort håret innan den första burken ens har märkt att den krympt, innehållsmässigt...

Varför gjorde jag inte så igår, med Pat Bateman-gubben, i stället (eller åtminstone då oxå)?!

feschlig, icke!

Läste att nån översatte det sköna, värmländska (?) ordet feschlig till försikig, och det stämmer nog rätt så bra. Jag kände mig lite feschlig idag när jag, ja läs själva...

Mrs och jag pratade om rädsla för vinterkräksjukan (vks) och att man (vi) har varit onödigt försiktiga på olika, tramsiga sätt, men att hon försöker att arbeta bort det. Jag försöker oxå, på olika sätt. Jag käkar till exempel plockgodis. Det skulle jag näppeligen ha gjort förra året vid den här tiden på året. Då hade det bara snurrat vks, vks, vks i skallen.

Idag, i en Konsum-butik nära jobbet, hade de provsmakning av soppor. Eftersom jag var frusen tog jag en liten mugg. Precis när jag rundade hörnet sumpade tjejen (som ansvarade för provsmakningen) sleven i golvet. Hon böjde sig vant ned, rullade av lite hushållspapper och torkade av sleven innan hon fortsatte att hälla upp provsmakningsportioner i de små vita plastmuggarna. Fräscht (läs: vks), tänkte jag, det var nog inte första gången idag hon tappat och bara torkat av sleven idag...

förkylning

Det finns inget som river så gôtt i halsen som Coca-Cola när man är lite förkyld. Mums.

sjal/halsduk/täcke

Det är så kallt här på jobbet att jag skulle behöva en sån där stor sjal som man kan ha som täcke. Det ser lite corny (mitt nya favvoord) ut, men samtidigt - varmt och skööönt.

ja just det

... såhär jobbigt var det att behöva vakna när klockan ringer (tänk att man kan glömma det på en vecka!, och vad konstigt det är att jag vaknar lättare när nån annan ska upp!).

Sov uselt och fick precis innan jag somnade igår för mig att mrs hade sex armar. Eller slumrade jag in och drömde det...?! Det låter inte helt vaket.

söndag, november 05, 2006

hmm, sci-fi-mässan


Dave Prowse skriver en autograf för 250 bagis.

Tvingade med mig S till Älvsjömä..., näe Stockholmsmässan. Vi såg Lou Ferrigno (gamle Hulken, ni vet, när Hulk översattes till Hulken på svenska, för på den tiden översattes superhjältarnas och deras fienders namn), Sean Astin (Sam från Sagan om ringen-trilogin), Dave Prowse (mannen bakom Darth Vader-masken i Star Wars originaltrilogi) och Jake Lloyd (Anakin Skywalker från Star Wars Episode I). De skrev autografer för a whopping 250 spänn styck. Alltså, på idolfoto: 250 kr. På eget föremål: 250 kr. Njaeee, inget för oss.

Är så rädd att hamna i nördträsket så jag struntade i att köpa Pat Bateman-actionfiguren som jag har suktat efter ett bra tag, fast han i princip ropade efter mig när jag gick därifrån. Jag försökte tala om för mig själv hur lite jag behövde ha honom i bokhyllan här bredvid mac:en... Nåja. (Jävla skit!)

lördag, november 04, 2006

värsta söndagskänslan

Ett program på sexan om Robert Downey Jrs knarkproblem (Hollywood Justice).

Riktig feel good-teve såhär på lördagkvällen.

fredag, november 03, 2006

pennrelaterat


Köpte en ny (surfgrön) Parker-penna idag. Inte för att jag behöver den, som ni säkert förstår, men jag var tvungen.

suktad? ja, fast nä, fast ja, fast...

Fråga: Går det se olika kanaler samtidigt på flera TV-apparater?

Svar: Nej, abonnemanget gäller bara för en TV. Du kan inte se på en kanal och spela in på en annan samtidigt. Om du använder en scartdelare kan du se på samma kanal på flera TV-apparater samtidigt.

Eh. Hur suktad blir man av det? Ska det vara så svårt att sukta mig tillräckligt mycket för att gå över till digitalteve? När man inte ens kan spela in på en kanal och titta på en annan samtidigt... Eller kan och kan. Jag menar att jag ska kunna det, utan att köpa till extra manicker (vilka manicker skulle behövas?) och korskoppla sladdar härsan och tvärsan (som om vi inte redan har sladdar över hela lägenheten).

Har ni digitalteve? Har ni löst det på ett bra (och helst billigt) sätt? För i princip kostar digitalteve från Bredbandsbolaget med en drös kanaler ungefär lika mycket som basutbudet från Comhem kostar.

nya firefox (2.0)

Nu, när de har de härmat Opera (och/eller Safari?!) så att man stänger flikarna vid själva fliken, är mycket bättre. Nice.

Tanka hem om ni inte redan har gjort det.

Det jag gillade mest var en liten applikation de tipsar om, FlashGot, som kan användas för att tanka ner »saker« från sidan man är på. (Perfekt om man t.ex. gillar att, ehrm, låna, hm, bilder från imdb.) Den applikationen har ju ingenting med Firefox i sig att göra, men den känns fiffig. Jag vet att det har funnits nedladdningsprogram hur länge som helst, men här är det ju liksom ett tillägg till Firefox bara. Aslätt att installera och ta bort om det suger.

torsdag, november 02, 2006

tics

Jag har börjat »villra« med fingrarna både i tid och otid, typ när jag berättar nånting, kommenterar nånting, härmar nån, etc.

Alltså, det är snott från Homer Simpson. Så som han gör när han är, typ, eh, ja, när är det han villrar med fingrarna?!, är det när han härmar folk som han oftast gör det? Jag hoppas att ni förstår vad jag menar... Pinsamt! Både att inte kunna förklara vad jag menar och att villra med fingrarna, utan att kunna stoppa mig själv.

chanstagning

Idag har jag och tioåringen varit ute och åkt gröna linjen (t-banelinje i stockholm som nästan aldrig brukar funka, eller... det är så det känns när man är beroende av den i alla fall.). En spontanfika hos syrran.

~o~

Den här semestern är snart slut. Det suger. Imorrn ska jag sova bort hela dagen för att fira.

~o~

Skit. Jag hade ju tänkt köpa lite vin. Det orkar jag inte nu...

surr

Mrs märkte att iMac:en surrar fan så mycket mer när många program är öppna. Det har inte jag fattat förrän hon sade det. Den får jobba häcken av sig, så fort den åker på. Tanka, surfa, spela upp musik, film och (tjuvtittar av vissa) teveprogram. Lön för mödan. Både för datorn och bredbandet.

Funderar förresten fortfarande på det där med digitalteve. För- och nackdelar, alltså. Hellre tänka på tekniskt mumbo-jumbo än på allvarliga(re) saker.

dubbdäck på bussar

Virtanen gnäller på snökaoset och person efter person talar om att bussar inte får ha dubbdäck.

Jag undrar om det gick fram första eller åttonde (!) gången någon skrev det? Jag visste inte om det och det spelar så klart ingen roll.

Sen det med borgmästaren i New York och (a) försvaret av borgarna i stadshuset och (b) upplysningen om att det händer mycket värre saker i USA utan att makthavare blir lynchade.

Usch, vilket slöseri att sitta och läsa. Det måste vara spännande att vara en sån offentlig bloggare, dels med brunnäsor men framför allt med alla dårar. Att behöva stå till svars för varenda punkt. Inget för en vindflöjel i alla fall, den saken är klar.

Varför jag gjorde så? Ingen aning, jag kan göra såhär i stället om du vill...?!

onsdag, november 01, 2006

från bowie till connelly


Labyrinth. Jag vet inte vad jag ska säga. Först tänkte jag bara skriva att Jennifer Connelly är snygg och bra (och snygg). Snäll skulle jag ha sagt förr. Jättesnäll.

Sen kom jag på att jag var 18 år 1986. Ändå gick jag på bio med min dåvarande flickvän och såg filmen. Troligen med pappa oxå, och ande (ev. hängde hans dåvarande flickvän med), kanske var till och med syrran med (men det tvivlar jag starkt på) eller oxå var det bara jag och flickvännen. Jag inser att jag borde fört statistik. Under, i princip, hela min uppväxt gick jag på bio varannan lördag, med pappa, brorsan och syrran. Vi delade på en 180 grams Marabou Schweizernöt och en påse AKO chok (sju eller åtta gånger av tio, tyvärr. Tyvärr, eftersom de inte var mina favvisar. De andra gångerna var det AKO frukt. Eller Foxkolor, eller nåt annat.) Men att dela på en 180 grams Schweizernöt var ristat i sten (nån enstaka gång var det vanlig mjölkchoklad, men det var nog felköp, tror jag?!). Ibland hade pappa till och med köpt med sig en 225-grammare. (Senare gick Marabou över till 200 gramskakor, men när jag var liten var det just 180-grammare).

Fan, vad nördig jag var, då med. Jennifer är snyggare nu (än när hon var ett barn, som hon ju var i Labyrinth), Bowie var som snyggast under Scary Monsters...-tiden, tycker jag.

puckade tankevurpor

Jag skulle ha spelat in Kalla fötter på fyran i måndags natt. Men när jag kollade att hårddiskmanicken var rättinställd tänkte jag att det ju var måndag natt, alltså natten till tisdag. Men - burr - tisdagen börjar ju (som vi väl alla vet) redan efter midnatt på måndagen.

Jag vet att jag inte är ensam om att göra sådana här tankevurpor, men jag vill inte vara en av alla puckona som gör dem mer än en gång. Hur svårt kan det vara liksom? (Skitsvårt, uppenbarligen. I alla fall för mig...)

8 april 2007

Jag skiter (just nu) i hur jag mår då. Jag ska vara på Annexet då.

Men hur ska jag komma ihåg att boka biljetter den 7 november? Det är typiskt mig att glömma sånt. Det är Ande som brukar komma ihåg att boka biljetter till konserter jag vill gå på.

Vad är det som händer den 8 april 2007 då? (Hö hö.)

Jo, det ska jag berätta för er!

Nine Inch Nails spelar på Annexet då! Jag tror knappt att det är sant, men jag läste det på tv4.se. Det är ju alldeles, alldeles underbart (om jag bara kommer ihåg att boka biljetterna)!